Primăria va achiziționa echipamente pentru urmărit mașinile în trafic după numărul de înmatriculare… ceea ce este ILEGAL

4

Primăria Piatra-Neamț va achiziționa sisteme foarte performante de monitorizare a traficului din Piatra-Neamț. Pe cât de performante sunt aceste echipamente, pe atât de ilegal este ca primăria sau Poliția Locală să le folosească. Echipamentele vor monitoriza video traficul din Piatra-Neamț și vor putea să identifice automat numerele de înmatriculare și să urmărească traseul mașinii în funcție de numărul de înmatriculare.

Este înfiorător să te gândești că un polițist local sau un funcționar din primărie ar putea să știe tot traseul mașinii tale. Unde te duci, cât stai, cu cine mergi etc. Știm că le-ar plăcea celor din conducerea primăriei să aibă o asemenea jucărie, dar este ilegal să o folosească. Știm că le-ar plăcea să poată afla dintr-o apăsare de buton daca sunt filați de vreo mașină a unor instituții sau au vreo mașină de la DOS sau DNA în perimetrul casei sau sediului partidului. Spre dezamăgirea lor, legile din România nu permit ca funcționarii din primărie sau polițiști locali să aibă acces la astfel de instrumente.

Totuși cei din primărie insistă să achiziționeze această tehnologie și să o monteze în oraș.

Azi a avut loc o conferință de presă pe tema implementării sistemului de management inteligent al traficului în Municipiul Piatra-Neamț. Cei care au susținut această conferință au crezut că vorbesc în fața unor proști. Am întrebat dacă este legal să implementeze un astfel de sistem si cu un tupeu ieșit din comun ne-au spus că totul este legal și au dat exemplu de un astfel de sistem care ar fi implementat la Timișoara.

Desigur că domnii de la Primăria Piatra-Neamț ne-au mințit pe față și prin intermediul nostru sperau să vă mintă și pe dumneavoastră, doar că nu toată lumea atât de proastă pe cât ar vrea ei. Am sunat la Timișoara la cei care administrează sistemul dat de exemplu ca fiind funcțional deja. Și ei au achiziționat un astfel de sistem de identificare și urmărire a numerelor de înmatriculare printr-un proiect european făcut pe aceeași filieră de tocat bani europeni. După ce l-au implementat au venit ”unii” și au zis că nu prea e legal. Așa că supersistemul de la Timișoara nu se folosește pentru că încalcă legislația. Au dat o mulțime de bani, l-au implementat și este folosit acum doar ca sistem de supraveghere video, neavând voie să utilizeze funcțiile de identificare și monitorizare a numerelor de înmatriculare.

Dacă e clar din practică că acest sistem este ilegal de folosit de către primărie sau poliția locală, de ce să plătim sute de mii de euro ca sa îl achiziționăm la Piatra-Neamț?

Oare ce părere au oamenii din Piatra-Neamț despre faptul că se va monta un sistem care să-i poată urmări după numărul de înmatriculare, unde se duc, cu cine sunt în mașină etc?

Dacă nu va fi putea fi folosit pentru trafic acest sistem, îl va folosi oare cineva în a urmări dușmanii politici, femeile care merg la amanți, oameni care se întâlnesc mai mulți în același loc etc.?

4 Comentarii
 1. Claudiu Trifan spune

  Buna ziua ! Voi de la ziar Piatra Neamț aveți un rafinament pervers de a prezenta lucrurile.

 2. Dragos spune

  Si cei care au descoperit fisiunea nucleara se gandeau ca vor ajuta omenirea, ca vor avea energie gratuita si nelimitata. Pana cand unul ca Oppenheimer s-a gandit ca ar merge totusi facuta o bomba, ca nu se stie.

  Asa e si in cazul de fata. Descoperim tehnologia, ne gandim ca ne ajuta si cade pe mainile unuia, care o va folosi „sa-si faca un pic de loc mai mult sub soare”.

  Totusi, trebuie sa acceptam ca mai devreme sau mai tarziu, vom trai intr-o „adevarata” lume Big Brother. Ce vedem acum in materie de supraveghere e nimic, fata de ce afla pus la sertar.

  Si e o vorba, drumul spre iad e pavat cu bune intentii.

 3. Samael spune

  Ăștia care vor să știe de câte ori mă duc la baie și unde sunt liberali?

  1. nicolae marinescu spune

   Din pacate asa se lauda…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate