Starea drumurilor

0

Piatra Neamţ 20.02.2011 ora 05.00. Pe toate căile rutiere din judeţ circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul este  umed alternând cu porţiuni cu zăpadă frământată şi tratată cu material antiderapant cu grosimi de 0 – 1 cm.

Secţia Drumuri Naţionale Neamţ acţionează cu 20 utilaje şi 20 lucrători pe 6 drumuri naţionale:

DN 2 Secuieni – Roman – Moţca;

DN 15 Costişa – Piatra Neamţ – Bicaz – Poiana Largului;

DN 15B Poiana Largului – Tg. Neamţ – Cristeşti;

DN 15 C Piatra Neamţ – Tg. Neamţ – Tîrzia;

DN 15 D Piatra Neamţ – Roman – Crăeşti;

DN 12 C Bicaz – Bicaz Chei .

S.C Drupo Neamţ acţionează cu 7 utilaje şi  14 lucrători pe 7 drumuri judeţene pentru îndepărtarea stratului de zăpadă şi combaterea fenomenului de polei:

DJ 157 C  – Bisericani;

DJ 155 H  – Mănăstirea Bistriţa;

DJ 157 B  – Mănăstirea  Pângăraţi;

DJ 127 A – Toşorog – Dămuc;

DJ 208 G – Girov – Hanul Ancuţei;

DJ 155 I – Totoieşti – Tg. Neamţ;

DJ 207 C – Horea – Valea Ursului.

Evoluţia fenomenului de zăpor

Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele sunt în staţionare. Pe o lungime de 8 km (sectorul cuprins între 0,5 km în aval de viaduct Poiana Largului, comuna Poiana Teiului şi cca. 0,5 km de podul Ruseni, comuna Poiana Teiului)  râul prezintă aglomerări de gheţuri  cu grosimi cuprinse  între 0,2 – 4 m. Tronsonul este parţial lăsat pe mijloc, prezintă rupturi şi ochiuri pe cca. 10% din lungimea tronsonului. În amonte de acest sector, râul prezintă canal dezgheţat cu lăţime de la 8 m la curs liber.

În aval de canalul de  fugă al Pârâului Pântei sunt prezente  aglomerări de gheţuri pe o lungime de 20 m,  cu grosimi de la 0,2 la 0,5 m.

Sunt infiltraţii în beciurile a 8 gospodării, 5 beciuri în zona Topoliceni (pe malul drept), 3 beciuri în zona Capul Poienii (pe malul stâng) şi pe platforma tehnologică ACH Poiana Teiului, în zona staţiei de sortare.

Din amonte  nu curge zai. Temperatura la staţia hidrometrică Frumosu,  la ora 04:30 era de -0,50C.

Prefectul Mihai Archip,  în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus supravegherea în permanenţă a evoluţiei fenomenului de zăpor pe râul Bistriţa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate