Starea drumurilor, 13 decembrie

0

Piatra Neamţ 13.12.2010, ora 07.00. Pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocat, se circulă în condiţii de iarnă

Secţia Drumuri Naţionale Neamţ  acţionează cu 6 lucrători şi 3 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de materiale antiderapante, pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei.

Drumuri naţionale cu circulaţie îngreunată :

– DN 15 B Poiana Largului – Petru Vodă – Tg. Neamţ;

– DN 15 D Piatra Neamţ – Roman –Crăieşti;

– DN 15 C Piatra Neamţ –Tg. Neamţ – Tîrzia.

Utilajele de la S.C. Drupo Neamţ S.A Neamţ acţionează cu 6 lucrători şi 3 utilaje specifice pentru deszăpezire şi împrăştiere de materiale antiderapante, pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei.

Drumuri judeţene cu circulaţie îngreunată :

–  DJ 157 C Bisericani;

–  DJ 127  A   Bicaz Ardelean – Toşorog;

–  DJ   208 G  Hanul Ancuţei – Vad.

Nu sunt linii electrice afectate.

Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui pe  o lungime de 0,7 km, sectorul cuprins între – 500 m în aval de Viaduct Poiana Largului şi 200 m în amonte de Viaductul Poiana Largului, râul prezintă pod de gheaţă cu grosimi de 3-4 cm. Pe o lungime de 3,5 km, sectorul cuprins între – 200 m în amonte de Viaductul Poiana Largului şi 300 m în amonte de puntea de acces la şantierul Antrepriza de Construcţii Hidrotehnice, râul prezintă acumulări de gheţuri având grosimi variabile de la 0,2 m la 1,0 m . Din amonte curge zai pe 40% din suprafaţa apei.

Temperatura aerului la ora 06:00 la staţia hidrometrică Frumosu era de – 7 0 C, iar la staţia hidrometrică Poiana Largului – 4,3 0 C. Personalul din cadrul Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ monitorizează în permanenţă evoluţia fenomenului de zăpor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  monitorizează în continuare evoluţia fenomenelor meteorologice.

Amalia Penu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate