Spectacol omagial dedicat maestrului coregraf „Nae Rotaru”

5

VINERI 10 IUNIE 2011, ORELE 19.00, LA CASA DE CULTURA A SINDICATELOR.

IN CADRUL SPECTACOLULUI VOR URCA PE SCENA:

ANSAMBLUL FOLCLORIC “VETERANII  JUNII SIBIULUI”

ANSAMBLUL  FOLCLORIC  “CODRII  NEAMTULUI” – ASOCIATIA CULTURALA VOX ARTIS si ACNOFF

ANSAMBLUL  FOLCLORIC ‘COMORILE NEAMTULUI” – PALATUL COPIILOR PIATRA NEAMT

ANSAMBLUL FOLCLORIC “ HORA”  – SC.NR. 2 , PIATRA NEAMT

ANSAMBLUL  FOLCLORIC  “  CIOBANASUL “ – GARCINA

SOLISTII  VOCALI :

MARCEL  PARAU – SIBIU

ALINA  CARNARIU

ANA MARIA DANCA

ECATERINA  CHITU– Palatul Copiilor Tg.Neamt

SIMONA  MANOLACHE– Palatul Copiilor Tg.Neamt

VASILE  URZICA

DOREL  STOICA

AMFITRIONUL EVENIMENTULUI VA FI ACTORUL  IONUT  CUCOARA

ORGANIZATOR  EVENIMENT: SEBASTIAN COROI

REGIA  SPECTACOLULUI : IONUT  CUCOARA

SCURTA  BIOGRAFIE…

Nae  Rotaru, pe numele adevarat Gheorghe  Rotariu s-a nascut pe 8 iunie 1945 in loc. Garcina, jud. Neamt.

Dansul popular l-a inceput in satul natal cu asa-zisa “familia rotarestilor” din care faceau parte tatal, fratii si alte rude.

A continuat ca dansator la formatia Firicelul Savinesti, lucrand la uzina de fibre si fire sintetice Savinesti datorita aptitudinilor innascute in ceea ce priveste traditiile populare si dansul popular in special.

In anul 1974 a devenit instructorul formatiei Firicelul Savinesti pana in anul 1990.

A urmat mai multe cursuri de specialitate in domeniul folclorului romanesc si a dansului popular, devenind coregraf si maestru coregraf.

Din anul 1980 fomatia s-a numit – ansamblul folcloric de cantece si dansuri ”Doina  Bistritei” Savinesti.

Ansamblul ‘Doina Bistritei’ a fost cunoscut si remarcat in tara si in strainatate, supranumit de marii coregrafi ai vremii “Masina de dans a lui Nae”.

Avand un repertoriu bogat cu toate zonele folclorice, Doina Bistritei a participat la diverse spectacole, concursuri, fiind apreciat, premiat si laureat.

1990 – 1998  Maestrul Nae a coordonat ansamblul”Floricica de la munte” al Centrului pentru Creatie Neamt.

1998 – Se pensioneaza.

1998 – Director la Garcina cand a initiat si coordonat festivalul de folclor “Toamna garniceana”. Totodata a coordonat si ansamblul Ciobanasul din Garcina.

2009-2011 – A fost maestrul coregraf  al ansamblului “Codrii Neamtului” Piatra Neamt.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. BOUVARD Claude spune

  C’est à DIJON (FRANCE) que nous avons connu l’ensemble DOINA BISTRITEI . Un ensemble remarquable et primé par le jury du festival international de folklore . Nous avons eu la chance aussi de faire la connaissance de Nae et Duta Rotariu .C’était une période difficile en Roumanie à cette époque (1983)..
  Nae et Duta sont devenus des AMIS, de vrais amis jusqu’à maintenant! Nous sommes venus les visiter chez eux à Piatra Neamt . Duta est venue chez nous aussi .
  Nous sommes des amateurs de folklore et nous aimons beaucoup la musique, les chants, les
  danses de Roumanie . Depuis les spectacles présentés par „Doina Bistritei” nous connaissons la valeur du travail de Nae Rotariu !! Certainement que cette valeur était mieux reconnue à l’étranger qu’en Roumanie….
  Nous avons été très tristes en apprenant le décés de Nae . C’est une grande perte pour sa famille mais aussi pour son Pays de Roumanie et la région de Neamt !
  Nous avons perdu un ami . La Roumanie a perdu un excellent chorégraphe ! La Roumanie s’est fait connaître et apprécier grâce à toi Nae ! Nous embrassons Duta et tous ceux de la famille qui sont dans la peine et les regrets .

  PS : Vorbesc si scriu numai putin romaneste .
  Am scris niste cuvânte cu limba franceza : niste cuvânte sincere scrise cu inima mea .

 2. HAIDUCII spune

  ai foarte mare dreptate……..dar aici la noi in judet sunt o serie de personalitati culturale emblematice…care au facut de ras cultura din Neamt….ex: dna Maxim….unii angajati ai Centrului pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare…..P. Dedilia…, M .COSTICA, si multi altii, care si-au batut joc de folclorul nemtean si de traditi , ba mai mult le-a denaturat, care au pus bete in roate cat o fost maestrul Nae in viata ….pentru a nu il lasa sa isi desfasoare activitatea asa cum ar fii trebuit…
  …Dumnezeu sa il odihneasca ! …iar noi sa il pomenim…si sa ii purtam munca pe cele mai mari scene ale tarii si Europei…

 3. […] Au participat la spectacol Ansamblul “Veteranii Junii Sibiului”, Ansamblul “Codrii Neamtului”,  Ansamblul “Comorile Neamtului” – Palatul Copiilor Piatra Neamt, coordonat de Anda Coroi, Ansamblul “Hora”, Ansamblul “Ciobanasul”. Nu au lipsit solistii vocali Marcel Parau, Alina Carnariu, Ana Maria Danca, Ecaterina Chitu, Simona Manolache, Vasile Urzica, Dorel Stoica. Cel care a jucat rolul gazdei a fost actorul Ionut Cucoara, fost director al Centrului pentru Cultura “Carmen Saeculare”, care l-a cunoscut personal pe maestru. Pentru detaliile biografice ale maestrului intrati aici. […]

 4. rotariu silviu spune

  sa nu fii apreciat pentru talentele tale decat dupa ce dispari din aceasta lume zbuciumata e cu adevarat cumplit!!pacat….nu mai zic de lipsa de sprijin din partea autoritatilor din acest domeniu,e un lucru care te macina toata viata si in final,te duce la pieire!!!!!!!!!!!!!!

 5. rotariu silviu spune

  pacat ca adevaratele valori ale acestei tari sunt recunoscute DUPA ce pleaca dintre noi!!!!!Atat…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate