Spectacol extraordinar la Piatra-Neamț: Dinu Iancu-Sălăjanu

3

Manifestările dedicate Zilei Universale a IEI și obiceiurilor de Sânziene s-au încheiat pe platoul Curții Domnești cu un spectacol extraordinar, marca Dinu Iancu-Sălăjanu și taraful său. Evenimentul a fost foarte bine primit de pietreni care s-au putut bucura preț de câteva zeci de minute de o muzică autentică și de o interpretare de excepție a solistului și tarafului.

dinuDINU IANCU-SĂLĂJANU face parte dintr-un grup de interpreţi de muzică populară de mare valoare din zona Ardealului.
Botezat cu numele de Dinu Ianchis, artistul a venit pe lume în ziua de 2 iulie 1969 în localitatea Bălan, județul Sălaj.
Viitorul muzical al lui Dinu Iancu Sălăjanu a început când fratele său i-a cumpărat un acordeon.
La vârsta de 16 ani a început să cânte. Nu a avut un îndrumător, pur şi simplu îi place muzica, îi place să cânte, căci prin cântec el le poate oferi oamenilor dragostea sa faţă de ei.
Interpretul a urmat Conservatorul, secţia canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea.
Dinu Iancu Sălăjanu a fost numit în funcţia de director al Casei de Cultură din Zalău, precum şi cel al ansamblului de cântece şi dansuri “Porolisum”.
Artistul a cântat în colaborare cu Nicolae Furdui Iancu, dar şi cu mulţi alţi interpreţi de cânt popular românesc.
Artistul a susţinut concerte în toată lumea, atât în Europa cât şi pe alte continente: a cântat în Germania, Olanda, Canada, pentru românii din străinătate.
Vorbind despre pasiunile sale, Dinu Iancu Sălăjanu spune că iubeşte vânătoarea şi sportul. A practicat fotbal şi atletism, dar nu de performanţă.
În anul 2001, Dinu Sălăjanu a lansat albumul „Omul ca şi floarea”, urmat de „Io-s fecior de Sălăjan”.
Repertoriu său cuprinde multe melodii îndrăgite de oricare dintre iubitorii de folclor din ţară: „Dragu-mi e unde-am venit”, „Doamne, cât de scurtă-i viaţa”, „Mă dusei în Prundu Sac”, „Supărată-i mândra mea”, „Omu-i ca şi floarea”, „Împarate, împarate”, „Aşa-s mâncat de străini”, „Păntr-un dor, mânca-l-ar focu’”, „Luai cal, luai căruţă”, „Cum îi frunza de la plop”, „Cine n-are dor de luncă”, „Pe mine capul mă doare”, „Strânge omul ca furnica”, „Pârâuaş cu apa rece”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Ciprian Avădanei spune

    Spectacol absolut demential….parcul stefan cel mare a fost invadat de vanzatorii ambulanti de mici si bere…fumul de la gratare te face terci in cateva minute….marlanii si-au amplasat mese si bancute pe spatiile verzi….ghertoii cu burti si urat mirositori sparg seminte..fumeaza si beau bere la pahar……Romania 2016…Piatra Neamt…zilele meltenilor.La multi ani gherțoilor…la multi ani voua celor care distrugeti singurul.loc in care copiii se jucau si se distrau.

    1. legio spune

      Ai dreptate Ciprian ,totul o bataie de joc la adresa cetatenilor ,ai dreptate ca malanii mai au o ocazie sa-si arate ceafa groasa ,asta ca sa arate oamenilor unde duce manelismul . Dinu Iancu Salajanu nu este moldovean,noi vrem sa serbam ziua orasului moldovenesc P N cu folclor moldovenesc ca drept sa-ti spun ,m-am cam saturat sa tot aud ca ardelenii sant destepti ,ei fac cele bune mancaruri,folclorul lor este inegalabil (de parca folclorul,datinile si obiceiurile moldovenesti put) ca acolo s0a rasturnat caruta aia plina numai cu destepti etc, . Nu voi uita niciodata ce ne-au facut ardelenii in frunte cu grupul de la Cluuj, au distrus tot ce se cheama industrie in Moldova ,ca sa poata ei sa-si umfle pieptul ,ca vezi doamne de ce sant ei in stare ,au distrus centrul universitar Iasi ,ca sa se poata ei ,,mandrii” cu Clujul.

  2. Maria Miron spune

    A fost f.f.frumos

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate