Soborul Sfinților 70 de Apostoli

1

Soborul Sfinților 70 de Apostoli este sărbătorit în Biserica Ortodoxă la 4 ianuarie.a Deosebit de cei doisprezece apostoli și de Sfântul Apostol Pavel, în Noul Testament se mai amintește și de alte persoane, cărora mai târziu li s-a zis apostoli. Hristos a mai ales, după cei doisprezece, încă un grup de ucenici ai Lui, în număr de șaptezeci.
Cei Șaptezeci de apostoli sunt ucenicii aleși de Dumnezeu (descriere în Luca 10,1-16) alături de cei Doisprezece și trimiși să predice. Acești șaptezeci de apostoli, fiind aleși de puterea dumnezeiască, au fost trimiși în toată lumea ca să smulgă pe oameni din înșelăciunea și nebunia idolească și să-i întoarcă la cunoștința cinstirii de Dumnezeu.
Toți acești ucenici ai Domnului s-au ostenit, fiecare în felul său, să smulgă pe oameni de la idoli, întorcându-i la cuvântul lui Hristos, și s-au mutat către Domnul, îndurând chinuri și prigoniri.

Tot astăzi, se face pomenirea:
– Cuviosului Teoctist, egumenul de la Cucumia Siciliei;
– Sfintilor Mucenici Zosima Monahul si Atanasie Comentarisiul;
– Cuvioasei Apolinaria din Sinclit;
– Cuviosului Eftimie cel Nou;
– Cuviosului Eftimie, egumenul Mănăstirii Vatoped;
– a doisprezece monahi din Mănăstirea Vatoped;
– Sfinților Mucenici Hrisant și Eufimia și a Sfântului Mucenic Onufrie.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Elena Tanase spune

    Îmi place totul despre ortodoxia

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate