SMURD in actiune, 20 octombrie

0

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” aljudeţului Neamţ au fost alertate în 7 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat.

La ora 01.58, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primul ajutor calificat victimei unei agresiuni, domiciliată pe str. Anton Pann din municipiul Roman. Victima (Florin T., 42 de ani) se afla în dormitorul locuinţei personale şi prezenta psihopatie polimorfă. După ce i-au evaluat funcţiile vitale, paramedicii l-au transportat la Spitalul de Psihiatrie Roman pentru a beneficia de asistenţă medicală.

La ora 14.06, echipajul SMURD Târgu Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat pentru a acorda primul ajutor calificat unui tânăr aflat în zona străzii Progresului din oraşul Târgu Neamţ. Conform datelor primite prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţe – 112, pacientul prezenta intoxicaţie cu plante etnobotanice. Sosiţi imediat la locul indicat în apelul de urgenţă, paramedicii nu au găsit nicio persoană care să necesite acordarea primului ajutor de către aceştia.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă!

În cursul acestei dimineţi, la ora 06.38, echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ a intervenit pentru descarcerarea victimei unui accident rutier produs pe DJ 156 A, pe raza localităţii Dumbrava Deal, comuna Dumbrava. Pompierii militari au acţionat pentru descarcerarea victimei (Paul C., 30 de ani), rămasă captivă între fiarele contorsionate ale autoturismului pe care-l conducea şi care a intrat în coliziune cu un autocamion aflat în trafic.

După descarcerare, victima a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

I.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate