SMURD in actiune 1.12. 2010

0

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 12 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat.

La ora 04.55, pompierii romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu un ofiţer, 9 subofiţeri, echipajul de descarcerare şi ambulanţa SMURD, ca urmare a producerii unui accident rutier pe drumul E 85, pe raza localităţii Trifeşti.

În urma coliziunii dintre un autoturism şi un autocamion au rezultat trei victime, două dintre ele decedând în momentul impactului deosebit de violent. Toate cele trei victime au rămas captive între fiarele contorsionate ale autoturismului în care se aflau, fiind necesară intervenţia echipajului de descarcerare pentru degajarea acestora. Celei de-a treia victime, rămasă în viaţă, i s-a acordat primul ajutor calificat şi a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

La ora 14.20, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi s-a deplasat în comuna Cordun pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Francisc P., în vârstă de 81 de ani. Pacientul prezenta un traumatism cranio cerebral acut deschis, o plagă contuză frontală, dar şi etilism acut. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat pansamente şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate