Slujba de pomenire a academicianului Alexandru Rosca la capela CSEI“Alexandru Rosca”

1

Acum 15 ani, se stingea din viata la Cluj psihologul roman Alexandru Rosca, membru titular al Academiei Romane si unul dintre fondatorii scolii clujene de psihologie. In anul 1996, Scoala Speciala din Piatra Neamt preia numele academicianului Alexandru Rosca, pentru ca in anul 2007 sa devina Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Alexandru Rosca”.

Numele ales nu este unul intamplator, deoarece acest centru scolar ofera un set complex de servicii educationale copiilor cu cerinte educative speciale, iar psihologia, disciplina pe care o stapanea atat de bine academicianul Alexandu Rosca, are un cuvant important de spus in recuperarea copiilor cu probleme speciale.

Scopul acestor servicii este, dupa cum ii spune si numele scolii, sustinerea elevilor cu deficiente mintale usoare, moderate, severe si profunde, tulburari asociate, cat si elevilor cu deficiente mintale integrati in invatamantul de masa, in vederea includerii lor in societate.

Asadar, in capela cu hramul “Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor” a avut loc o slujba de pomenire, numita si trisaghion, pentru patronul Centrului Scolar, Alexandru Rosca. Slujba a fost oficiata de preotul  Constantin Munteanu, fiul regretatului preot Dragos Munteanu, care s-a stins din viata in urma unui teribil accident ce a avut loc anul trecut, fiind si fost paroh al Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva”, partener in proiecte educationale cu CSEI „Alexandru Rosca” Piatra Neamt.

Evident, la aceasta slujba au participat cadrele didactice si copiii din cadrul Centrului Scolar. La sfarsit s-a binecuvantat masa, iar copiii au primit colacei si cozonac.

Roxana-Elena Stroescu

Profesor psihopedagogie speciala

CSEI “Alexandru Rosca” Piatra Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Elliza spune

    Foarte emotionant! Felicitari cadrelor didactice de la acest centru!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate