Situație dramatică la Capitoliu: o femeie (veteran al US AIR FORCE) a fost ucisă în timpul protestului – Alte trei persoane decedate

0

Ashli Babbitt, veteran al US AIR FORCE din California și susținător al lui Donald Trump a fost împușcată ieri, în timpul protestelor, în timp ce încerca să intre în clădirea Capitoliului împreună cu alți protestatari. A fost transportată în stare critică la spital unde a decedat.

Foto: captură video

Cu o zi înainte de a fi împușcată mortal – aparent de poliția Capitolului – Babbitt a scris pe Twitter:

„Nimic nu ne va putea opri…ei pot să încerce și să tot încerce, dar furtuna este aici și coboară în DC în mai puțin de 24 de ore …de la întuneric la lumină”.

Potrivit publicației abcnews, alte trei persoane au suferit „urgențe medicale” în timpul protestului, iar ulterior au decedat. Nu există în acest moment informații clare legate de acest aspect.

Ashli Babbitt

Reamintim că ieri, Congresul Statelor Unite a început procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale.

Președintele Trump a cerut susținătorilor săi să meargă la Capitoliu după discursul său pentru a protesta „pașnic și patriotic”, în timp ce Congresul certifică votul Colegiului Electoral.

O mulțime de protestatari au încălcat securitatea externă și au intrat în clădirea Capitolului. Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din complex, în timp ce membrilor Camerei li s-a spus să se pregătească să se ascundă sub scaunele lor. Dezbaterea privind certificarea Colegiului Electoral a fost întreruptă.

Contul oficial de Twitter al lui Donald Trump a fost blocat pentru 12 ore în urma numeroaselor postări în care acesta le cerea suporterilor să meargă acasă dar, în același timp, acuza fraudarea alegerilor, într-un mod aproape obsesiv:

„I know you’re in pain, I know you’re hurt. We had an election that was stolen from us” (n.r: știu că vă doare, știu că suferiți. Ne-au fost furate alegerile.)

Mai multe detalii AICI, AICI și AICI – click.

Citiți și:

Suse: nypost.com, star-telegram.com, abcnews.go.com

Cover Photo: Stephanie Keith – Reuters

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate