Haos în Statele Unite. Protestatarii au invadat Capitoliul în timpul validării lui Joe Biden

0
(AP Photo/John Minchillo)

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale. Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor.

Cu câteva ore înainte de validarea formală în Congres a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump l-a rugat pe Mike Pence, pe Twitter, să blocheze procesul și să răstoarne rezultatul alegerilor.

Președintele Trump a cerut susținătorilor săi să meargă la Capitoliu după discursul său pentru a protesta „pașnic și patriotic”, în timp ce Congresul certifică votul Colegiului Electoral.

O mulțime de protestatari au încălcat securitatea externă și au intrat în clădirea Capitolului. Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din complex, în timp ce membrilor Camerei li s-a spus să se pregătească să se ascundă sub scaunele lor. Dezbaterea privind certificarea Colegiului Electoral a fost întreruptă.

Autoritățile locale din Washington DC au intrat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate