Situatia pana la ora actuala a Recensamantului in Neamt

0

În perioada 20-31 octombrie 2011 se efectuează  pe întreg teritoriul României Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor (RPL), conform OG nr. 36/2007 .


La nivelul judeţului Neamţ nu au fost identificate probleme deosebite în activitatea de recenzare. La sfârşitul zilei de 22 octombrie 2011, un procent de 26,32 locuinţe şi 135.101 persoane au fost recenzate.

 Prin call-center RPL 2011 (Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor) sunt făcute sesizări de către persoane care reclamă prezenţa unor formulare referitoare la o aşa-zisă recenzare a animalelor de casă ( câini, pisici ).

Pentru a clarifica situaţia, Instituţia Prefectului informează că toate formularele RPL conţin întrebări cu privire exclusiv la persoane şi locuinţe. Formularistica RPL conţine ca date de identificare sigla INS în colţul stânga sus şi sigla RPL2011 în colţul dreapta sus.

Formularele folosite sunt următoarele:

  1. Formular LC – Locuinţă, Clădire – 8 pagini, culoare albastră
  2. Formular G – gospodărie – 2 pagini, culoare verde
  3. Formular P – persoană – 8 pagini, culoare roz
  4. Formular M – persoane plecate în străinătate – 2 pagini, culoare mov
  5. Formular PPI – persoane plecate pentru o perioadă îndelungată – 2 pagini, culoare maro
  6. Formular TP – persoane temporar prezente – 2 pagini, verde deschis.

Orice alt tip de formular decât cele prezentate nu face parte din instrumentarul recenzorului. Există posibilitatea apariţiei formularelor alb-negru, dar în acest caz solicitaţi recenzorului formularul martor color şi comparaţi întrebările. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la formularul folosit sau întrebările puse de recenzor vă rugăm să le semnalaţi la telefon : 0233 219 774. Nu uitaţi, în momentul sesizării, să comunicaţi operatorului numele recenzorului şi numărul de legitimaţie a acestuia.

 Rog, încă o dată, toţi nemţenii să răspundă corect şi cinstit la chestionare, să dea toate  informaţiile legate de gospodărie, de locuinţă şi clădire, de persoana lor, dar şi de celelalte persoane din familie, în eventualitatea în care acestea sunt plecate în străinătate.             Recensământul este o necesitate obiectivă în orice stat, inclusiv în România. Dacă o persoană sau un grup de persoane nu se declară la recensământ, populaţia României nu este corect numărată. Pe de altă parte, obligativitatea participării la recensământ este stipulată în O.G nr. 36/2007 aprobată prin Legea nr. 5/2008. Toţi cetăţenii României au obligaţia să respecte legile ţării, deci şi pe aceasta.” a declarat prefectul Mihai Archip.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate