Sistemul TVA la incasare

0
Sistemul TVA la incasare
Sistemul TVA la incasare

Persoanele impozabile inregistrate normal in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, a caror cifra de afaceri in perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv nu a depasit plafonul de 2.250.000 lei aplica sistemul TVA la incasare de la 1 ianuarie 2013.

Obligaţiile persoanelor care aplica sistemul TVA la incasare:

 -sa emita facturi cu TVA pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile cu mentiunea “TVA la incasare”;

-sa declare, in decontul de TVA, TVA-ul colectat aferent livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile pana la data de 25 a lunii urmatoare perioadei fiscale (luna/trimestru) in care a incasat contravaloarea integrala sau partiala. In mod corespunzator se declara si in declaratia 394.

In cazul in care nu incaseaza contravaloarea integrala sau partiala a livrarii de bunuri / prestarii de servicii in termen de 90 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, are obligatia sa declare in decontul de TVA, TVA-ul colectat aferent, pana la data de 25 a lunii urmatoare perioadei fiscale (luna/trimestru) in care se implineste cea de-a 90-a zi calendaristica, de la data emiterii facturii.

Pentru a afla mai multe despre sistemul de TVA la incasare accessati link-ul: TVA la incasare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate