Sînziana Ailenei de la Brauner, premiul 3 la Concursul Internațional de Creație „Calistrat Hogaș”, secțiunea Eseu filosofic

16

Sînziana Elena Ailenei, elevă a Liceului de Arte Victor Brauner din Piatra-Neamț, în clasa a XII-a, a dovedit încă o dată că nu are talent doar la muzică, ci și la scris. O competiție recentă la care a participat cu un eseu filosofic este Concursul Internațional de Creaţie „Calistrat Hogaș”, competiție la care a obținut premiul al III-lea. Mai multe detalii despre competiției aici.  Sînziana este din comuna Piatra Șoimului, a împlinit recent 18 ani, iar la Liceul de Arte ”Victor Brauner” studiază canto clasic și pian.  Pe lângă acest instrument Sînziana mai cântă la chitară, mandolină, vioară, nai, fluier și saxofon. Mai multe despre Sînziana aici.

„Acum 2 luni am văzut anunțul legat de Concursul Internațional de Creaţie „Calistrat Hogaș”, regulament, fișă de înscriere, ș.a. I-am propus doamnei profesor de filosofie Mirela Urdă, cea care mi-a fost coordonator și la Olimpiada județeană de filosofie unde am obținut mențiune, să participăm la concurs. A trebuit să pregătesc un eseu de minim 4 pagini (al meu a avut 5-6 pagini) cu tema Casa-punct de convergență a tuturor drumurilor-întoarceri. Am început să îl pregătesc în vacanța de Paști, și l-am predat la secretariatul Colegiului Național Calistrat Hogaș.”, a declarat Sînziana.

În ceea ce privește conținutul eseului pe care îl puteți citi integral aici, Sânziana ne-a spus următoarele: „În eseul realizat de mine am descris casa din perspectiva lui Platon, „trupul-închisoare pentru suflet”, din perspectivă creștină: Biserica-casă a lui Hristos, Dumnezeu, din perspectiva lui Blaga: lucrarea Spațiul mioritic, din perspectiva lui Mircea Vulcănescu: acasă: patrie și mamă, și din perspectva țăranului român: gospodăria locul unde țăranii își găseau liniștea. În cele din urmă am făcut referiri la Leibnitz care consideră că oamenii contemporani sunt alienați, le lipsește sentimentul de acasă, iar de aici am tras o concluzie personală. Pe 5 mai am predat acest eseu. În această perioadă a fost analizat, corectat, iar ieri am primit rezultatul: Premiul al 3-lea. E un premiu care mă onorează atât pe mine, cât și pe d-na profesor Mirela Urdă și ar trebui să onoreze și liceul întrucât un premiu la filosofie, ca și cele la istorie pe care le-am obținut eu sunt un rezultat deosebit pentru un liceu de arte. Faptul că Liceul de Arte se află printre liceele de top, pe podiumul concursurilor, este o mare reușită. Îi mulțumesc Domnului pentru acest rezultat!”

Rezultate și la istorie

„De curând am obținut o mențiune la Sesiunea de referate și comunicări științifice disciplina istorie, concurs ce a avut loc pe 26 mai tot la Colegiul Național Calistrat Hogaș. Muzica va rămâne marea mea dragoste, dar aceste realizări cât și media mea generală de 10 pe cei 4 ani de liceu sunt lucruri cu care mă mândresc în cel mai bun sens al cuvântului. ”, ne-a spus, încântată, Sînziana Ailenei.

Performanța, tradiție în familie

„Fratele meu, Dragoș Ailenei, a participat la Secțiunea multimedia, subsecțiunea power point cu aceeasi temă de prezentare, la Concursul Internațional de Creaţie „Calistrat Hogaș”. Este în clasa a 6-a. Încă nu am primit diploma, se trimite prin poștă, iar la Piatra Șoimului ajunge mai greu decât în Piatra-Neamt, dar suntem siguri că rezultatul va fi unul foarte bun, nu ne-a dezamăgit niciodată. Suntem foarte mândri de el!”, a mai spus Sînziana.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Maria Corduneanu-bontas spune

  Bravoo!! Rezultate demne de tot respectul…

 2. Andrei Elena spune

  Felicitari,copil frumos!

 3. Genoveva Sava spune

  Felicitării

 4. Maria Radu spune

  Felicitari

 5. Gena Ursa spune

  Felicitari!

  1. Sînziana Elena Ailenei spune

   Mulțumesc!

 6. Daniela Ciobanu spune

  Felicitari tie si parintilor pentr educatia ce ti au dat!!!

 7. Daniel Iorgu Bulai spune

  Felicitări Sânziana esti mândria liceului nostru !

  1. Sînziana Elena Ailenei spune

   Mulțumesc din inimă!

 8. Măicoci Cristina spune

  Felicitari!!!!

 9. Măicoci Cristina spune

  Felicità di!!

 10. Sînziana Elena Ailenei spune

  Mulțumesc tuturor!

 11. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

  felicitari si mult succes in continuare

 12. Mariana Amihaesei spune

  Felicitari copil frumos!! Mult succes in tot ceea ce iti propui!!

 13. Lucia Cojocaru spune

  Felicitari!Bravo!

 14. Sînziana Elena Ailenei spune

  Mulțumesc din tot sufletul! ❤

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate