Sindicalistii militari au pichetat prefectura

0

Instituţia prefectului a fost pichetată pe 25 octombrie a.c. de aproximativ 30 de sindicalişti din cadrul Filialei Judeţene a Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă (SCMR) , nemulţumiţi de măsurilor luate, în contexul general al crizei, care au lezat unele drepturi obţinute de cadrele militare din întreg Sistemul Naţional de Apărare.

O delegaţie, compusă din patru reprezentanţi ai protestatarilor, a fost primită la discuţii de către prefectul judeţului, Mihai Archip.

Prin vocea liderilor i-au fost aduse la cunoştinţă prefectului, punctual, nemulţumirile lor.  Dintre solicitările acestora, cele mai multe se referă la restabilirea şi respectarea statutului militarului şi poliţistului, cu drepturile cuvenite privind solda, pensia ocupaţională, protecţia în faţa riscurilor profesiei, la stoparea încălcării drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi a celor specifice militarilor privind proprietatea asupra pensiei, dreptul la muncă, la asistenţă medicală gratuită, garanţia asupra drepturilor obţinute anterior. Deasemenea sindicaliştii au cerut alocarea de resurse pentru menţinerea şi modernizarea unor sisteme militare naţionale credibile şi eficiente precum şi elaborarea unei strategii de înzestrare pe termen lung a Armatei.

Trebuie reluată cultivarea valorilor naţionale, a respectului faţă de cei care au slujit ţara sub arme, faţă de veteranii de război, faţă de eroii neamului. Chiar şi în condiţii vitrege, fără dotări corespunzătoare, Armata şi-a făcut datoria şi a avut o contribuţie însemnată la integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană” a spus în intervenţia sa, colonelul Emil Roman, unul dintre liderii prezenţi la discuţii cu prefectul.

Prefectul judeţului a preluat toate aceste solicitări şi a asigurat pe cei prezenţi că Instituţia prefectului va informa Guvernul asupra acestui protest şi va transmite petiţia-manifest a sindicatului.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate