Siguranţa – un bun comun

0

Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ, a lansat o expoziţie de materiale infodocumentare în susţinerea campaniei „Alege siguranţa!”, promovată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române alături de instituţii ale statului, ONG-uri, persoane fizice şi juridice, în limitele legii.

Expoziţia a fost lansată miercuri, 21 iulie, la ora 11.00, în holul Bibliotecii Judeţene, ocazie cu care au fost prezentate unui grup de copii o serie de afişe şi pliante explicate pe înţelesul lor de reprezentanţi ai IPJ Neamţ. Cu aceeaşi ocazie, într-o sală pusă la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană, copiii au avut ocazia să vizualizeze trei spoturi video de promovare a iniţiativei susţinute de cele două instituţii ale judeţului Neamţ.
Campania „Alege siguranţa!” a antrenat la nivelul judeţului Neamţ forţe de promovare a importanţei informării cetăţenilor de toate categoriile şi vârstele cu privire la prevenirea principalelor tipuri de infracţiuni înregistrate la nivelul comunităţilor. Pentru cei interesaţi, expoziţia este deschisă publicului până pe data de 23 iulie.
Scopul campaniei este, în esenţă, acela de eliminare, prin conştientizare publică, a eşecului şcolar, a conflictelor familiale, a adoptării unui mod de viaţă stradal, a încălcării legii prin comiterea de furturi, acte de vandalism, consum de alcool sau droguri şi, nu în ultimul rând, a accidentelor rutiere.
Dincolo de aceste obiective promovate în cadrul campaniei, trebuie avut în vedere faptul că prevenirea criminalităţii nu poate fi înfăptuită doar de Poliţie. Violenţa, de orice natură, nu poate fi combătută sau prevenită decât în colaborare cu alte instituţii sau organizaţii. De asemenea, programele de prevenire a criminalităţii pot deveni eficiente numai în momentul în care se instituie un mediu optim de promovare a acestora prin metode specifice, prin specialişti capabili să identifice şi să educe publicul ţintă şi prin mediatizarea iniţiativelor la scară largă.


Discutăm, aşadar, despre dreptul fiecăruia la informare, la egalitatea şanselor, la securitate. Sentimentul de nesiguranţă în rândul populaţiei poate fi diminuat dacă există un permanent feed-back poliţie-comunitate şi dacă, prin acţiunile integrate şi multidisciplinare, sunt luate măsuri preventive eficiente. Campania “Alege siguranţa!” este o încercare de materializare a tuturor acestor aspecte. Şansele de reuşită se vor vedea, probabil, în timp şi în statistici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate