Și la Bârgăuani a început campania electorală cu mizerii – controale inutile

0

În comuna Bârgăuani se simte mirosul de bătălie politică în stilul consacrat al comunei, adică cu controale și sesizări făcute doar ca să producă deranj și să avertizeze pe cei care au influență să stea cuminți în campanie.

În stilul caracteristic, adică de cetățean cu mult spirit civic, se bănuiește că viceprimarul comunei, Osaciuc Titi de la Pro România, a anunțat poliția că are informații despre un iaz din comuna administrat de o rudă a unui adversar politic unde au fost văzuți pești morți.

În mod firesc, poliția a anunțat instituțiile abilitate și s-a declanșat o întreagă mobilizare cu oameni care au venit, au oprit activitatea, au luat probe de apă, au făcut hârtii, controale etc. La final, după ce toate analizele la apă au ieșit bune, s-a dovedit că nu era nicio problemă ci doar vreo doi pești mai anemici au murit cel mai probabil din cauza diferențelor foarte mari de temperatură de la o zi la alta, lucru obișnuit la toate iazurile.

La fel de obișnuit este și acest obicei la Bârgăuani cu diverse controale trimise inutil la unii care trebuie să trateze aceste abuzuri de drept ca pe un mesaj.

Poate nu ar fi rău să se dea o lege ca la 10 reclamații care nu se confirmă și vin de la aceeași persoană, măcar la una dintre ele să plătească din propriul buzunar toate cheltuielile făcute cu deplasarea instituțiilor și verificările inutile.

Până ce va exista în România o instituție care să pedepsească real abuzul de drept, victimele vor suporta în continuare consecințele cum este cazul de față unde știrea că la un iaz sunt probleme cu apa se răspândește mai mult decât știrea că după controale și analize s-a dovedit că a fost o reclamație degeaba și unii pescari vor evita o perioadă iazul în cauză producând astfel pierderi financiare însemnate.

Din păcate, județul Neamț este campion la astfel de abuzuri de drept și la orice fel de reclamații, majoritatea având la bază interese sau dispute politice, un lucru foarte păgubos și care spune mult despre modul în care unii înțeleg să facă politică.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate