Și-au bătut joc de animalele de la Zoo! Le-au mutat în alt zoo cu condiții mult mai rele decât la Piatra-Neamț

5

Toate animalele din grădina zoo Piatra-Neamț ce se aflau pe inventarul primăriei și depre care vi s-a spus că vor fi trimise în sanctuare sau undeva unde să le fie mai bine au fost mutate în minuscula Grădina zoologică – Zimbrăria ”Dragoș Vodă” din parcul Vânători-Neamț.

Mai grav de atât este faptul că NU s-au comunicat mutarea și locația la fel de transparent ca sondajul făcut de primar prin care 300 de oameni au decis un lucru de bun simț, dar fără a avea o viziune clară pe termen lung pentru bunăstarea animalelor relocate. Ceea ce vom spune în continuare sunt informații obținute pe surse și prin deplasarea noastră în noua locație a acestor animale. Primăria tace.

Priviți, domnilor viceprimari Lehăduș de la PRO-ROMÎNIA și Irimia de la USR PLUS, ce ați votat atunci când ați fost de acord să se desființeze grădina zoo fără a se garanta mutatul animalelor în condiții cel puțin similare. Ați promis pietrenilor că va fi mai bine animalelor, ați spus că voi nu mai puteți de mila lor că stau închise la zoo. Priviți ce ați făcut.

Ratonii, animale nocturne care nici nu au ce căuta într-o grădină zoo unde e program diurn, au fost băgați în cușca abandonată și în paragină a unui urs mutat în sanctuarul de la Zărnești, cu multă muncă de convingere și speranță că niciun alt animal nu îi va lua locul în „pușcăria” în care a stat 20 de ani.

Citește și: VIDEO LIVE cu relocarea ursului de la Vînători-Neamț la sanctuarul din Zărnești

Nici măcar o pensulă de vopsea nu au dat pe gratii, nu au dezinfectat, nu au igienizat, nu au dat măcar un var. Au băgat acolo ratonii în condiții mult mai rele decât aveau aceste animale în zoo la Piatra-Neamț.

Priviți, domnilor consilieri locali de la PNL și USR PLUS, cum ați votat să se mute porcul spinos, un animal care are nevoie de căldură și îngrijire specială. Cu votul vostru ați mutat acest animal în condiții mult mai rele decât la Piatra-Neamț, într-o cușcă cu metal ruginit, piatră și beton pe jos. Felicitați-vă și dați mâna între voi, domnilor consilieri locali de la USR PLUS și PNL. V-ați bătut joc și de acest animal. Stați liniștiți, vom da și pozele voastre în ziar, dar după ce se face frig și va muri porcul spinos pentru că nu are condiții.

Să nu îl uităm pe domnul consilier Enache Ciprian de la ALDE care ar fi putut să încline balanța prin votul său și să salveze aceste animale, dar a ales să voteze cu cei care i-au promis marea cu sarea și nu i-au dat nicio scoică.

Iată, domnule consilier iubitor și crescător de animale, ce ați votat. Ați spus că votați înspre binele animalelor, să nu mai stea închise la zoo în Piatra-Neamț.

Ați mutat, prin votul dumneavoastră, păunii, aceste minuni ale naturii, în niște cuști insalubre de câțiva metri pătrați unde sunt hrăniți dintr-o roată de rezervă și beau apă dintr-o jantă ruginită.

Da, domnule consilier care nu mai puteați de interesul cetățenilor și al animalelor. Asta ați votat! Priviți și bucurați-vă! Priviți această minune a naturii pe care ați trimis-o într-o cușcă ruginită cu un coteț insalubru.

Priviți, domnule Enache, această pasăre superbă hrănită dintr-o roată ruginită de mașină și ținută într-un fel de cocină.

În aceleași condiții au mai fost mutate zilele trecute 4 pichiri, 10 iepuri, vreo 30 de porumbei și 30 de porcușori de guineea.

Absolut TOATE ANIMALELE de la zoo Piatra-Neamț care se aflau în proprietatea primăriei Piatra-Neamț au fost mutate în alte pușcării de animale unde au condiții mult mai rele ca la Piatra-Neamț. Nici măcar un singur animal aflat în proprietatea primăriei Piatra-Neamț nu a ajuns undeva unde să-i fie mai bine decât îi era la zoo Piatra-Neamț.

Cetățenii municipiului Piatra-Neamț au fost mințiți că se desființează grădina zoo ca să fie mai bine animalelor și să fie eliberate în sanctuare sau în condiții mult mai bune. Nici măcar porumbeii nu au fost eliberați. Mai sunt niște animale ce aparțin firmei care a administrat grădina zoo, pentru care se vor face eforturi să fie mutate în sanctuare, dar din animalele aflate pe inventarul municipiului Piatra-Neamț nici măcar unul nu a ajuns mai bine.

Vom urmări cu mare atenție fiecare dintre cele 77 de animale aflate în proprietatea primăriei și mutate de la Piatra-Neamț și vom ține la curent cu soarta acestor animale, prin intermediul ziarului, pe fiecare consilier local în parte care a votat desființarea zoo fără ca înainte să se găsească soluții mai bune pentru animale.

Aleșii locali au fost avertizați că așa se va întâmpla!

Iată cum au votat consilierii locali:aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Rusu-Feraru Andrei spune

  Chiar am fost duminică, pe 22 august, la Grădina Zoologică din Târgu Neamţ şi am văzut ce bătaie de joc este acolo de animale. Închisoare pentru animale când ar trebuie să stea Carabelea după acele gratii. Erau doi porcuşori de guineea din vroe 40-50 într-un ţarc de 3 pe 3 maxim, arşi pe spate şi beau apă toşi dintr-un mic vas cu doar 100 ml de apă. Am raportat la intrat şi a zis că se ocupă şi că aşa au primit animalele.

  Apoi atâtea animale ţinute în cocine, ţinute prizoniere.

  Şi pentru cei ce consideră că vai copii trebuie să vadă animale în grădini (închisori) zoologice, vă doresc să staţi voi la gratii, imbecililor. Un animal trebuie lăsat în libertate, nu închis pentru plăcerea sadică a oamenilor.

 2. Doru spune

  Prostie mai mare decât desființarea unui edificiu de tradiție din cel mai frumos oraș al Moldovei,mai rar …

 3. Grl spune

  Că domnii consilieri tare mai citesc ziarul și tare se mai consumă din cauza animalelor. Li se fâlfâie.

 4. Cazan Mihai spune

  Pietrenii isi merita soarta,PNLa reusit sa inchida si parcul zoo,copii o sa vada animale pe reviste.

 5. Cornel spune

  Deci cum , stau acele ființe , Trebuie să stea și Consulierii ,pe Modelul Real , al lui ILIE ILAȘCU , cum a ,stat în Cușcă La TIRASPOL ! și Ei în altă parte .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate