Sfaturi ale IPJ Neamt pentru prevenirea incidentelor neplacute

0

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie care se pot produce din cauza conditiilor meteo nefavorabile, Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitătii Neamt recomandă soferilor să tină cont de câteva sfaturi:

– Informati-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeti!

– Înainte de a pleca la drum verificati starea tehnică a autoturismului! Asigurati-vă că instalatiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de functionare!

– Dotati-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanturi

antiderapante.

– Păstrati o distantă corespunzătoare fată de autoturismul care circulă în fata dvs. Luati în calcul faptul că pe un drum alunecos distanta dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare să fie mai redusă, atât pentru evita coliziunea cu cel din fată cât si pentru a nu fi obligati să frânati brusc, fapt ce duce la derapare!

– Nu actionati brusc mecanismele de directie si de frânare ale autovehiculului!

– În conditii de zăpadă si polei, folositi cu precădere frâna de motor!

– Orice problemă apărută în trafic semnalati-o la 112! Politia va veni în sprijinul dvs.!

Pentru a nu deveni victime ale infractiunilor de furt politistii vă recomandă:

– Când mergeti la cumpărături aveti grijă la manevrarea sumelor mai mari de bani, în special în locuri aglomerate (este de preferat ca banii să fie numărati în interiorul posetelor si nu la vedere, iar portofelele să fie tinute într-un buzunar interior cât mai lipit de corp).

– Nu lăsati, la vedere, în interiorul masinii, sacosele cu cumpărături, bunuri de valoare achizitionate, bani, telefoane mobile ori alte obiecte, chiar dacă lipsiti din autoturism pentru scurt timp.

– Dacă plecati în vacantă, asigurati-vă că ati închis toate căile de acces în locuintă si rugati un vecin să vă supravegheze locuinta cât timp lipsiti.

– Dacă sunteti martori sau victime ale unor astfel de fapte, apelati de îndată numărul de urgentă 112!!!

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate