Sfântul Proroc Maleahi

0

Sfântul Proroc Maleahi se trage din seminţia lui Levi. Se naşte în satul Sofes, după întoarcerea evreilor din robia babiloniană, în preajma anului 400 î.Hr.a
Încă de la o vârstă fragedă viaţa sa a fost predominată de curăţenie şi sfinţenie. În traducere, numele său înseamnă înger, renume pentru care va fi cunoscut din două motive: Maleahi era frumos şi vesel la faţă şi pentru că prorocirile sale se adevereau, prin mijlocirea îngerului.
Cuvântul său (cuprins în cele trei capitole ale cărții sale din Vechiul Testament) se adresează unui popor evreu a cărui credință și râvnă pentru poruncile lui Iahve slăbiseră mult, care se purta cu viclenie în fața lui Dumnezeu.
Sfântul Proroc Maleahi spunea că aceștia îl obosesc pe Dumnezeu cu văicărelile lor, și fără să recunoască ce fac se întreabă: „Cum Îl obosim?”. Iar Sfântul Proroc le răspunde că atunci când se plâng: „Cel ce face rău este bun înaintea Domnului și de unii ca aceștia are El plăcere!” sau se întreabă: „Unde este Dumnezeul dreptății?” (Maleahi, 2, 17).
Sfântul Proroc Maleahi vestește poporului lui Israel „Ziua venirii” Domnului — venirea lui Hristos — și ziua judecății.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate