Sf. Cuv. David din Tesalonic

0

Sfântul Cuvios David, pomenit în calendarul creștin ortodox la 26 iunie, s-a născut în Tesalonic și încă din copilărie a fost atras de viața în slujba lui Hristos.
Sfântul Cuvios David din Tesa­lo­nic a intrat de tânăr în monahism la Mănăstirea Cuculiaton. Aici s-a nevoit în post şi rugăciune, păzind toată fapta bună, iubind mai ales înfrânarea şi smerenia.
Citind viețile sfinților, a dorit să le urmeze în nevoință, drept care a viețuit trei ani într-un migdal, fără niciun acoperiș, suportând atât arșița, cât și frigul. După cei trei ani, ucenici i-au construit o chilie în care primea pe cei ce aveau nevoie de ajutor, de sfat și vindecare, căci dobândise darul facerii de minuni.
Mai târziu, mitropolitul cetăţii l-a trimis la împăratul Iustinian (527-565), pe care l-a minunat prin înţelepciunea şi nepătimirea sa. Şi-a aflat obştescul sfârşit în anul 548, în apropierea Tesalonicului, pe când se întorcea de la împărat.

width=

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate