Cine mai dă mită personalului medical riscă să meargă la pușcărie

7

Mita, pe care o dăm mai toți la personalul medical, a fost interzisă prin lege. O decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie a intrat în vigoare, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României a decis că nicio persoană nu trebuie să vină cu vreo atenţie la personalul medical, în urma unui caz în care un medic, prins că a luat şpagă, s-a apărat spunând că mita primită este de fapt o donaţie, făcând trimitere la un articol de lege privind faptul că medicii pot primi donaţii.
Pentru a nu mai exista astfel de interpretări, dar și pentru a descuraja acest fenomen, Curtea Supremă a hotărât că este ilegal ca personalul medical să primească de la pacienţi plăţi suplimentare, donaţii sau alte mici atenţii. Mai mult de atât, ÎCCJ a corelat luarea de mită cu darea de mită, deci pacienţilor li se pot face dosare penale pentru orice ban sau atenție dată personalului medical iar pedepsele pentru dare de mită pot merge, conform legii, și până la 10 ani de pușcărie.
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie este una foarte dură și obligă pe cei care administrează spitalele, adică primăriile sau consiliile județene,  să găsească soluții prin care să ofere o salarizare motivantă personalului medical pentru că dacă bagi la pușcărie medicul care primește și pacientul care dă, atunci ar trebui să te asiguri că medicul nu are nevoie și pacientul nu e obligat să dea.
În cazurile în care actul medical este condiționat de primirea mitei, unii pacienți vor trebui să aleagă  dacă riscă să meargă la morgă sau la pușcărie …

Iosub Robert

mita

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Alllyyysssa spune

  Maaa…daca a-ti cuniaste meseria de medic…nu a-ti lua mita …vai de parontii vostri care v-au educat …NENOROCITI DE MEDICI !!!!

 2. Atanasiu Florin Stefan spune

  BINE…. Glumite mioritice !!!

 3. xx spune

  Dar cind te duci la medic in spital(in policlinica nu au cabinete) cu trimitere de la medic de familie,cu card de sanatate,cupon de pensie iar madicul te trimite sa te programezi la cabinetul lui privat pentru consultatie urmind ca tratamentul sa-l faci tot in spital cum se cheama?

 4. Elena Rusu spune

  Eiii na…cum sa nu se dea mita???da se uita careva la tine daca nu dai??nici un doctor nu te vede pana nu vede plicul…doar la UPU se mai misca ceva foarte in reluare referitor la doctori…atat…!

 5. Tutu Nelu spune

  Corect, mita trebuie dirijata spre politicieni, nu spre medici.

 6. Stachie Alexandrina spune

  Macar daca s-ar uita la tine….ar fi foarte bine…peste vreo 50 de ani poate, poate.

 7. Cretu Cristina spune

  Bravo asa da…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate