Servicii integrate – Abordare optimă în vederea ocupării forţei de muncă

0

Instituţia prefectului a fost, astăzi 19 iunie, gazda unei sesiuni de informare cu privire la obiectivele proiectului „Servicii integrate – Abordare optimă în vederea ocupării forţei de muncă, proiect implementat de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi Centrul de Formare în Profesiuni Sociale ”Pro Vocație”.

Alături de reprezentantul organizatorilor – sociolog George Rădulescu – au fost prezenţi la întâlnire directorul Cancelariei prefectului, consultatul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei prefectului, reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate cu competenţe în domeniile – social, ordine publică, sănătate, stastistică -, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi mediatori sanitari.

Proiectul îşi propune să contribuie la incluziunea pe piaţa muncii, în activităţi non-agricole, a persoanelor care trăiesc în mediul rural, prin intermediul programelor de formare, orientare şi dezvoltare profesională, folosind abordarea integrată.

În cadrul acestui proiect vor fi create şi dezvoltate 6 centre comunitare de servicii integrate, care furnizează servicii ce vizează consolidarea competenţelor socio-profesionale şi plasarea asistată pe piaţa forţei de muncă a persoanelor din mediul rural, din Regiunea Nord – Est şi Regiunea Sud-Vest.

Centrele Comunitare de Servicii Integrate vor fi amplasate în 6 localităţi selectate din Regiunea Nord – Est şi Regiunea Sud-Vest şi vor fi înfiinţate în parteneriat cu autorităţile locale.

Activităţile proiectului vizează să ofere servicii integrate pentru cel puţin 800 de persoane inactive, 600 de persoane ocupate în agricultura de subzistență și 400 de someri.

În centre se vor furniza servicii de consiliere şi orientare privind formarea profesională şi oportunităţile de ocupare a membrilor comunităţilor rurale, servicii de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale şi asistenţa privind înfiinţarea de mici afaceri, servicii de informare, educare, conştientizare cu privire la importanţa sănătăţii şi servicii de consiliere socială în funcţie de nevoile celor care se vor adresa centrelor.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.2, „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate