Sergentul major Asmarandei Florin a participat la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate la New York

1

Sergentul major Asmarandei Florin, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, a participat în perioada 25 august – 3 septembrie 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate la New York.

În cadrul acestei adevărate olimpiade a sportivilor din structurile de poliţie şi pompieri, colegul nostru a participat la două dintre probe, respectiv „aruncarea greutăţii” şi „aruncarea ciocanului”. La specialitatea concurentului, „aruncarea ciocanului”, sergentul major Asmarandei Florin a obţinut medalia de aur, poziţie ocupată în urma celor peste 51 de metri cât a măsurat aruncarea. În acest clasament, locul II a fost obţinut de un aruncător al ţării organizatoare, sportivul american obţinând o aruncare de 48 de metri. La cea de-a doua probă la care s-a înscris singurul reprezentant nemţean în lotul României, „aruncarea greutăţii”, acesta a obţinut un onorant loc III, adjudecându-şi medalia de bronz.

Competiţia a început cu o amânare pentru toate probele, exact în perioada de debut a competiţiei instituindu-se pe teritoriul Statului New York starea de urgenţă. Dacă iniţial, probele erau planificate în jurul datei de 28 august, manifestările Uraganului Irene care a străbătut ţinutul  au făcut ca acestea să se desfăşoare pe 31 august.

Sergentul major Asmarandei Florin, absolvent al Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu„ Boldeşti (2008 – 2010), practică sportul de performanţă din anul 2003, fiind legitimat la unul dintre cluburile cu tradiţie între şcolile de atletism, Clubul Atletic Roman.

„Sunt foarte mulţumit pentru că am încheiat anul competiţional 2011 pe podium, cu două rezultate foarte bune. De-a lungul sezonului 2011, rod al celor 10 luni de pregătire serioasă şi constantă în cadrul clubului la care activez – Clubul Atletic Roman, am reuşit să-mi îmbunătăţesc mai multe recorduri personale şi să obţin mai multe trofee. Olimpiada de la New York, fiindcă sub aspectul organizării şi al pregătirii concurenţilor aici poate fi încadrată, a fost încă un prilej de a-mi îmbogăţi palmaresul. Concurenţa a fost una acerbă, participanţii dovedindu-se a fi competitori redutabili, dar în cele din urmă „sacrificiul şi devotamentul” care ne călăuzeşte pe noi, pompierii români, în tot ceea ce facem, au fost determinante pe timpul întrecerilor.

După o pauză competiţională, asimilate unei perioade de odihnă, până în jurul zilei de 15 octombrie, voi relua antrenamentele, anul 2012 fiind un an încărcat sub aspect competiţional. Evident, vreau ca anul 2012 să fie şi mai bun decât acest an şi, de ce nu, la viitoarele Jocuri Mondiale ale Pompierilor care se vor desfăşura la Sidney – Australia, să stabilesc un nou record mondial.”

Sergent major Asmarandei Florin

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Steluța spune

    Bună ziua,
    Cum aș putea lua legătura cu domnul Asmarandei Florin?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate