Sentință la moarte semnată de proprii părinți, cu condeiul credinței: 2 copilași se joacă acum în cer. Totuși, unde tragem o linie?

0
Foto: Wikimedia Commons

Am considerat mereu că libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea celuilalt, iar aici mă refer și la opțiunile religioase (printre multe alte aspecte). Faptul că o persoană crede sau se închină unei borduri, unei icoane sau unui copac nu ar trebui să privească pe nimeni iar propriile convingeri nu ar trebui impuse pentru că în final, datoria noastră morală este aceea de a fi oameni, de a ajuta, de a fi capabili să înțelegem că nu suntem structurați pe același tipar – prin urmare nicio putere din lumea asta nu ar trebui să ne dea dreptul de a judeca sau de a eticheta. Este vorba de a accepta oamenii așa cum sunt și de a vedea ceea ce e bun în ei, altfel, ce sens ar mai avea viața?

Datele problemei se schimbă însă radical atunci când anumite convingeri duse la extrem îngrădesc dreptul la viață.

Doi copilași au murit după ce părinții au refuzat internarea în spital, chiar dacă acestora li s-a adus în vedere faptul că starea lor de sănătate este vizibil deteriorată și că un tratament în ambulator NU este recomandat. Mânați de anumite principii religioase – care în acest punct nu mai pot fi lăudabile ci aproape imposibil de înțeles – părinții care provin dintr-o comunitate religioasă restrânsă (Rîmnicelu) au semnat cu negru pe alb ceea ce s-a dovedit a fi ulterior sentința la moarte a propriilor copii: au refuzat internarea și implicit tratamentul de specialitate.

Copilașii (vorbim aici de 2 cazuri distincte) de 1 și respectiv 3 ani erau suspecți de meningită – o boală infecțioasă extrem de gravă care netratată corespunzător și mai ales la timp, duce inevitabil la deces.

Iată ce a declarat Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat, citat de presa centralăPrimul copil, cel de un an şi o lună, s-a prezentat pe Camera de gardă pediatrie în ziua de 19 ianuarie, seara la orele 22.00, cu stare generală grav alterată, somnolent.

Chiar dacă starea fetiţei era foarte gravă, părinţii au refuzat internarea şi au cerut un tratament pentru acasă, însă medicul de gardă le-a explicat și a insistat că tratamentul poate fi făcut doar într-un spital performant. Este firesc, meningita nu se poate trata acasă cu un supozitor de Paracetamol și șosete cu oțet în picioare.

Până la sosirea ambulanţei copilul a fost transportat în secţia ATI. Din nefericire, acolo a decedat în câteva minute.

9 zile mai târziu, a apărut un alt caz. De această dată, era vorba despre un băieţel de 3 ani, din aceeași comunitate.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Rm. Sărat: I s-a recomndat internarea, mama din nou a refuzat, şi a semnat refuzul de internare.

Dumitru Stanciu, primarul comunei Rîmnicelu: Concepţia lor este să nu stea internaţi, să nu se vacccineze. Vin diferiţi predicatori care îi învaţă să nu se vaccineze.

Cu siguranță printre voi, cititorii publicației noastre se află și părinți și oameni credincioși, deopotrivă. Explicați-ne voi, oameni buni, care este raționamentul din spatele unei asemenea decizii, nu pentru a da naștere unor controverse ci pentru a înțelege: pe ce principiu se iau asemenea hotărâri? Dumnezeu mi-a dat un copil și după un an s-a gândit să îl ia înapoi, prin urmare trebuie să accept acest lucru cu seninătate? Pentru că EL e bun iar știința e lucrarea necuratului?

Aici nu vorbim despre un vaccin care a ridicat multe semne de întrebare, nici despre o capsulă minune apărută peste noapte, insuficient testată în care ar trebui să ne încredem orbește. Am fost totuși înzestrați cu rațiune, prin urmare avem dreptul de a lua anumite decizii bazate pe o informare corectă sau pe alte experiențe anterioare. Vorbim despre medicina de bază, despre o știință care a evoluat și a salvat milioane de vieți de-a lungul timpului atunci când o rugăciune și o lumânare aprinsă au eșuat lamentabil. Că au existat și „minuni”, fenomene medicale inexplicabile care au întors oamenii de pe drumul morții? Nimic de spus ÎNSĂ există terapii pentru suflet și terapii pentru trup, de ce trebuie ca una să o excludă pe cealaltă? De ce nu te poți ruga pentru ca medicii să-ți salveze copilul atunci când încă se mai poate face ceva?

Iată consecințele gândirii binare: cine nu e cu noi e împotriva noastră. A meritat, oare?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate