Românii pot investi în titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 5,35%

0

Începând de luni, 7 februarie a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.
Titlurile de stat pot fi cumpãrate:
● Între 07 – 24 februarie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online și https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online;
● Între 07 – 25 februarie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
● Între 07 – 24 februarie 2022 în mediul urban și 07 – 23 februarie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A..
“Anul trecut mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur – o sumã record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul cã din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmã acest lucru.”, Adrian Câciu, ministrul finanțelor.
Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publicã) , www.posta-romana.ro.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate