Senatorul Ioan Chelaru candidează pe 24 aprilie la al doilea mandat de Decan la Neamț

0

„Sper ca în următorii patru ani să pot «crește» un domn sau o doamnă avocat care să preia Baroul”

Decanul Baroului Neamț, avocatul Ioan Chelaru, a explicat pentru Avocatura.com motivele care îl determină să candideze, din nou, la această demnitate, la alegerile programate pe 24 aprilie. „Îmi propun să îmi cresc, în următorii patru ani, succesorul”, a dezvăluit în exclusivitate Vicepreședintele Senatului.

„Am avut recent o ședință a Consiliului Baroului Neamț, pentru că am vrut să știu pulsul colegilor. Eu având foarte multe responsabilități pe foarte multe zone, nu am vrut să încurc lumea. Decizia [de a candida, n.r.] am luat-o după discuția cu actualii membri ai Consiliului Baroului, cu care am lucrat foarte bine într-o echipă și care, cu părerea lor, mi-au întărit convingerea să mai candidez pentru un mandat.

Aici e o mare problemă, pentru că sunt câteva lucruri legate de Baroul Neamț, care nu are cele mai bune condiții nici ca sediu, nici sub aspectul material al achitării la timp a obligațiilor – nu neapărat ale Baroului, ale Ministerului pentru avocații din oficiu. Anumite chestiuni care țin de organizare și de raporturile dintre Barou, avocați și instanțele de judecată.

Îmi propun o implicare mult mai serioasă și, măcar o zi pe săptămână, să mă ocup numai de munca de Decan al Baroului. Sau măcar o dată la două săptămâni să mă ocup numai de această chestiune. Și sper ca, în următorii patru ani, să pot «crește» un domn sau o doamnă avocat care să preia și Baroul Neamț.”, a mărturisit senatorul Ioan Chelaru pentru Avocatura.com.

Este acolo un colectiv foarte frumos de avocați – la Piatra Neamț, la Roman, la Târgu Neamț, la Bicaz sunt cele patru instanțe. Este o generație nouă, care a crescut foarte frumos, care începe să aibă inclusiv vârfuri, și pe care îi felicit.
Îmi propun o implicare mult mai serioasă și, măcar o zi pe săptămână, să mă ocup numai de munca de Decan al Baroului. Sper ca, în următorii patru ani, să pot „crește” un domn sau o doamnă avocat care să preia și Baroul Neamț.
Și le-am mai cerut ceva, lucru pe care l-am cerut și la noi, la Uniune, întotdeauna: implicarea avocaților în viața publică. Fără să fiu lipsit de modestie, cred că am reușit în profesia de avocat. Și am simțit nevoia să întorc ceva către semenii mei din preaplinul pe care Dumnezeu mi l-a dat, și celor tineri, celor care n-au avut șansa mea, să le deschid o ușă, să le întind o mână pentru momentele prin care, uneori, în profesie și în viață se trece.

Avem alegeri pe 24 aprilie. E data Adunării Generale, cu Raport, și cu Balul Avocaților. Indiferent de rezultatul alegerilor, de când sunt Decan, în județul Neamț se organizează, o dată pe an, exact în tradiția interbelică, Balul Avocaților.

24 e într-o zi de vineri, se va desfășura la Sala de Conferințe a Hotelului Central, și după aceea, toată petrecerea va fi acolo. Vreau să le ofer confraților cu o surpriză, un cap de afiș muzical care place generației Dvs.”, a conchis Ioan Chelaru.

Asadar, 24 aprilie 2015 orele 15:00 la Sala de Conferințe a Hotelului Central Plazza din Piatra Neamț are loc Adunarea Generală ordinară a Baroului Neamț. Adunarea generală va fi urmată de tradiționalul Bal al Avocaților.

Sursa www.avocatura.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate