S-a descoperit cauza principală a astmului și medicamentul care îl poate trata !

2

Oamenii de știință au descoperit cauza principală a apariției astmului, și anume existența unei proteine în căile respiratorii care declanșează atacurile de astm. Majoritatea oamenilor care suferă de astm își pot controla simptomele folosind inhalatoare, dar există un procent de 5% care nu răspund la niciun tratament.
Descoperirea s-a produs întâmplător, când prof. Daniela Riccardi, fostă specialistă în afecțiunile legate de oase, a trecut de la studiul osteoporozei la studiul bolilor de plămâni, cu cinci ani în urmă. Atunci a realizat că o proteină care provoacă creșterea nivelului de calciu în oase, are un rol important și în ceea ce privește căile respiratorii. Testele au arătat că persoanele care suferă de astm au un nivel mai ridicat al acestei proteine (numită CaSR – receptor de detectare a calciului) decât oamenii sănătoși.
Când un astmatic inspiră praf, fum sau polen, moleculele de CaSR provoacă creșterea rapidă a calciului în celulele țesutului pulmonar, provocând spasmul căilor respiratorii, declanșând un atac de astm.
Daniela Riccardi a declarat: „Pentru prima dată am descoperit o legătură între inflamația căilor respiratorii, care poate fi cauzată de factori precum: alergeni, fum de țigară și gaze de eșapament – și spasmul căilor respiratorii în astmul alergic.”
Oamenii de știință consideră că există deja un medicament care poate dezactiva această proteină, existând astfel speranța unui tratament care poate ajuta orice bolnav de astm.
Echipa de oameni de știință, condusă de Universitatea din Cardiff, a demonstrat deja că medicamentul funcționează la șoareci și in probele de țesut uman în laborator. Au fost proiectate deja primele teste clinice, care vor începe în curând.
Medicamentul, numit calcilytic, a fost dezvoltat în urmă cu 15 ani pentru a dezactiva aceeași proteină în osteoporoză. Deși medicamentul a fost dovedit a fi sigur, nu a fost eficace pentru bolnavii de osteoporoză. Însă testele de la începutul anului, pe șoareci și țesuturi umane, au avut rezultate promițătoare în ceea ce privește un posibil tratament pentru astm.
Echipa, care a inclus oamenii de știință de la Kings College din Londra și Clinica Mayo din SUA, speră să poată folosi medicamentul într-un nebulizator, în care este transformat într-o ceață și suflat direct în plămâni. Câteva sesiuni de tratament ar fi de ajuns pentru a împiedica atacurile de astm să se mai repete.
Prof. Riccardi a declarat: „Dacă putem dovedi că calcilytic este sigur atunci când este administrat direct în plămâni, în câțiva ani am putea fi în poziția de a trata pacienți si în primul rând de a preveni declanșarea astmului.”
Cercetările privind astmul sunt subfinanțate, existând foarte puține tratamente noi descoperite în ultimii 50 de ani, așadar este esențială o investiție în cercetare, cum ar fi aceasta.

Sursa: dailymail.co.uk

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. e TAMBA ELENA spune

    Sunt pacienta spitalului pneumo Iasi de 15 ani. Respect si folosesc medicatia curenta de intretinere a astmului bronsic, totusi pe parcurs s-au facut complicatii linga un BPOC o fibroza pulmonara si fac infectii foarte usor. Vreau sa mentionez ca acum 4 ani PROFESORUL MIHAIESCU de la pneumo Iasi mi-a recomandat un tratament [ CARE IL MAI FAC SI SPORTIVII] CU O SOLUTIE CE contine proteina necesara pentru funcTionarea plamAnului. In acea perioada m-am simtit foarte bine. I-mi pare rau ca nu am incercaT sa fac direct inhalatii la nebulizator. Revenind la articol cred intr-adevar ca cercetarea de a se produce proteina necesara functionarii plamanului s-ar putea face cu posibilitatea de a putea fi inhalata direct prin nebulizator, ar fi o relizare sigura. Am de exemplu experenta antibioticului COLESTIN [atunci cind este cazul unei infectii– prin inhalatii cu nebuluizator este mult mai eficient ,Actioneaza direct

  2. ramona spune

    Interesantarticol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate