Senatorul Emilia Arcan:„Nimeni nu mai poate conta pe guvernarea PNL să ia măsuri responsabile”

0

Senatorul de Neamț, Emilia Arcan, declară: „Tupeul liberal nu are margini!

Suntem martori în aceste zile la o manevră a liberalilor, care vor cu orice preț să își atingă scopurile, punând înaintea intereselor românilor pe cele personale și de partid.

Acum pedalează pe starea de alertă, dată de pandemia de coronavirus și scot în mare vitează o lege în baza căreia va trebui să ne ducem viața, după data de 15 mai.

O mizerie de lege, care nici măcar nu trebuie discutată! Este dezgustător modul lor de a acționa!
Au lăsat apariția legii în mod deliberat pentru zilele acestea, de la sfârșitul perioadei de urgență, pentru că urmăresc să fie adoptată repede, „pe genunchi“, în trei zile!

Altfel, PSD va fi găsit vinovat pentru toți morții din România, dar nimeni din țara asta nu știe concret ce urmează referitor la restricțiile de circulație, izolare, carantinare, etc.

Normal ar fi ca președintele să prelungească starea de urgență cu măsurile din ordonanțele militare relaxate și să se încheie acest bâlci ieftin al PNL! S-ar evita aspectele neconstituționale ale legii, ar dispărea șiretlicurile pe care le urmăresc pentru ei și partidul lor, nu ar mai exista formulări incerte despre cum „vom face’’’, cum ,,vom drege” și nimic concret!

Eu am primit la Cabinetul parlamentar zeci și zeci de solicitări din partea cetățenilor care cer să nu mai permitem actualului Guvern să le restrângă cu atâta ușurință drepturile și libertățile fundamentale!

Nu putem să nu ne întrebăm ce se poate întampla timp de trei zile în care, practic, nu vor mai exista reguli pentru protejarea populatiei.

Din pacate, se poate ajunge la adevarate tragedii din cauza ireponsabilitatii Guvernului liberal.

Singurul lucru de care s-au preocupat a fost de a-ți crea condițiile pentru a continua ceea ce au făcut în starea de urgență:
➡️achiziții publice fără transparență,
➡️numirea oamenilor de partid în funcții, fără pregătirea necesară și fără concurs etc.

Asta arată cât de mult îi interesează de fapt siguranța și sănătatea românilor și cât afacerile de partid.

Cu toate eforturile, noi parlamentarii am parcurs în viteză maximă procedurile legale privind adoptarea, proiectul nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 Mai.
Iar starea de urgență se încheie, oficial, pe 15 Mai.

☑️Din 21 Aprilie până-n 11 Mai când guvernul a trimis proiectul legii privind starea de alertă în Parlament, au trecut 20 de zile!!!
Nimănui din PNL, nici măcar lui Iohannis, șeful de facto al guvernului Orban și al liberalilor, nu i-a păsat de urgență, nu a fost preocupat ca proiectul să fie adoptat în timp util, habar n-a avut de proceduri și termene legale.
☑️Din prostia guvernului PNL, România ajunge astfel în poziția unică în lume de a trece de la starea de urgență, la starea de alertă printr-o perioadă de la câteva zile de stare normală, ca și când epidemia n-ar exista.

☑️Depinde doar de fiecare român SĂ FIE RESPONSABIL, să aibă grijă de el și de familia sa și să fie prevăzător.

☑️PSD îi îndeamnă pe toți românii, ca indiferent de prostiile și haosul guvernării PNL, să se comporte ca și până acum, să mențină distanța socială, să se protejeze și să nu profite de faptul că timp de câteva zile nu se pot da sancțiuni pentru a nu risca să se infecteze și să răspândească epidemia.

☑️Este evident NIMENI nu mai poate conta pe guvernarea PNL să ia măsuri responsabile, temeinice, justificate.

Este rușinos unde a ajuns PNL!
Românii nu merită atâta bătaie de joc!”

Sursa: Emilia Arcan

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate