Senatorul Emilia Arcan a demisionat din PSD

3

Senatorul Emilia Arcan a demisionat din PSD în mod previzibil, aceasta fiind nemulțumită de mult timp de cum merg lucrurile, din punctul său de vedere, în PSD Neamț.

La nemulțumirea Emiliei Arcan s-au adăugat un lung șir de zvonuri despre posibilitatea ca ea să nu se mai regăsească pe liste pe un loc eligibil la următoarele alegeri, plus câteva comportamente pe care ea le-a catalogat ca fiind nesimțite din partea unor persoane mai nou venite în PSD decât aceasta.

Nemulțumirile exprimate public de Emilia Arcan în comunicatul de presă în care își anunță demisia nu sunt o noutate, deoarece sunt discutate și de alții social democrați mai puțin asumați.

Senatorul Emilia Arcan este cazul fericit de social democrat care se întoarce cu spatele la partid. Cazurile care vor lovi real în social democrații nemțeni vor fi cele ale membrilor care vor pleca în ultimul moment și până atunci vor măcina partidul din interior.

„O spun cu toată sinceritatea că sunt mâhnită și nu mă gândeam că lucrurile vor ajunge atât de departe. Cert este că ziua de astăzi, 10 iulie, înseamnă finalul meu politic în rândurile PSD.
Îmi pare rău că se trece așa ușor peste o muncă susținută cu multă seriozitate, pe care am desfășurat-o în toți acești ani în rândul partidului și pentru binele partidului. Oricât de mult ar vrea unii sau alții să nu îmi recunoască eforturile, nu vor reuși, pentru că activitatea mea a fost continuă, în mijlocul oamenilor! M-a durut însă că atunci când trebuia luată o decizie, aceasta se lua de către câțiva oameni apropiați și cu influență la președinte, cu o totală ignorare a celor care ar fi trebuit consultați, așa cum cred eu că este normal să se întâmple într-un partid, care este condus de o echipă, după niște reguli bine definite! Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulțumirea vis-a-vis de decizia de a fi susținut un om din Giurgiu, “fugărit”de organizația PSD din județul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamț, cât și pe loc eligibil la parlamentare.
Acesta este motivul principal pentru care astăzi am ales să demisionez. M-am văzut în situația de a alege între disciplina de partid și propriile mele convingeri.
Recunosc, s-a întâmplat asta de mai multe ori de când sunt în PSD dar, de fiecare dată, am fost un soldat disciplinat, corect, vertical pentru că mi s-a explicat de ce este necesar să se decidă altfel decât credeam eu că era firesc să se decidă.
Există însă lucruri peste care nu se poate trece: atunci când din motive obscure, particulare, vezi că partidul, prin reprezentant, este pe cale să ia o decizie profund greșită. Consider, ca un om politic responsabil și atașat valorilor de stânga, că lucrurile trebuie spuse clar și fără teama de consecințe. Nu văd cu ce am greșit când am afirmat că nu este normal ca organizația municipală să nu promoveze un om din Piatra Neamț spre o candidatură și că nu văd ce șanse ar putea avea un om care nu cunoaște nici măcar cartierele din oraș.
Mi s-a reproșat acest lucru și ….nu numai acesta, de aceea am hotărât, considerând că am dreptate, să-mi dau demisia din PSD. Repet, cred în valorile social-democrației, cred în forța oamenilor de bună credință din PSD, dar nu pot asista la promovarea în funcții a unor personaje care văd organizația fie doar ca un colac de salvare, fie o trambulină spre propășire materială.
Și nu vorbesc aici doar despre dl. Cuc, pentru că toți oamenii din PSD Neamț știu cine sunt acele persoane care văd în organizația județeană o “vacă bună de muls” și care caută prin orice mijloace să revină la demnități publice pentru care nu au nici o chemare.
Demisia mea este o despărțire de oameni cu care am făcut echipă, alături de care m-am bucurat când am câștigat și am suferit când am avut eșec. Mă despart mâhnită de această organizație, pentru care am pus mult suflet!
Le mulțumesc pentru colaborare tuturor colegilor de partid, primarilor, consilierilor locali și județeni, parlamentarilor și îi doresc fiecăruia succes pe drumul său“
, a declarat senatorul de Neamț Emilia Arcan.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Privitor spune

    Vanzator, vanzare, Iuda – lupta,(razboiul) se opreste cand s-a semnat armistitiul , restul e tradare (politica romaneasca).

  2. G. C. spune

    Sunt două posibilități: șobolanii abandonează nava cand crede că se scufundă / sau este o strategie să intre infiltrata în alt partid..a !!! si mai este una…poate are covid…! (studiați reacții adverse !!!)

  3. Marius spune

    Stiti cum este la farmacie atunci cand sunt mai multe cozi si tu te asezi la cea mai mare apoi ai impresia ca alegerea ta este proasta si ca celelalte cozi sunt mai scurte? Asta a descoperit si d na senator. Sa fie oare coada la partidul lui Ponta mai scurta? Partea amuzanta este ca te muti la alta coada dar vezi cum lipseste vanzatoarea sau ca de acolo de unde ai plecat merge mai repede. Sunt curios unde va migra d na si daca nu i impinge pe altii pe lista in jos adica sa faca exact lucrurile de care este scarbita acum in PSD. E libera sa faca ce vrea dar sa nu ne subevalueze inteligenta. Chiar daca nu era pe o pozitie eligibila partidul avea grija de ea si ii dadea ceva aici in teritoriu ( daca era sa castige alegerile), asa va ramane sigur pe dinafara. Sa mai exerseze jocul ala de socializare cu numarul de scaune cu o unitate mai mic decat cel de dansatori si muzica oprita la un moment dat iar fiecare sa si gaseasca un loc. Succes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate