În atenția părinților! Patru grădinițe din Neamț, deschise pe perioada verii

1

Un număr de patru de grădiniţe de stat vor fi deschise, în această vară, în județ, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISJ Neamț.

foto cu caracter ilustrativ

Astfel, începând de luni, 13 iulie și până vineri, 14 august se vor deschide următoarele grădinițe:

 • Grădinița „Floare de Colț”, Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” Piatra-Neamț
 • Grădinița Nr.5, Școala Gimnazială Nr.8 Piatra-Neamț
 • Grădinița Nr.2, Școala Gimnazială Domnească Tg. Neamț
 • Grădința Nr. 5, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării a elaborat un ghid  de organizare a unităților de învățământ preșcolar din sistemul public pentru primirea și implicarea copiilor în activități recreative pe durata vacanței de vară.

Ghidul poate fi vizualizat și descarcat AICI

Procesul de reluare a activităților pentru copiii din creșe, grădinițe și alte instituții în care se derulează programe cu caracter educațional reclamă un efort sporit de conformare la o conduită sanitară responsabilă din partea tuturor celor implicați. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua, în siguranță, cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice.

Apreciem că, în perioada de revenire în unitățile de învățământ preșcolar, copiii vor avea nevoie să fie ascultați și să le fie explicate, potrivit vârstei, noile reguli de conviețuire din grădiniță.”, transmit reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

De asemenea, se recomandă includerea în rutina activităților zilnice de ritualuri și jocuri de fixare a comportamentelor noi pe care copiii și profesorii trebuie să le deprindă:

 • spălatul frecvent și atent al mâinilor
 • distanțarea fizică
 • gesturi noi de salut, care nu presupun contact ș.a.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Marian spune

  Eu va recomand sa vizitați incognito o grădiniță din asta de vara.
  Mai degrabă PAS

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate