Șeful CJ Harghita nu acceptă că a pierdut Cheile Bicazului. Decizia irevocabilă a instanței, contestată

0

Sentinţa prin care Curtea de Apel Ploieşti a decis irevocabil că zona Cheile Bicazului aparține județului Neamț a pus capăt unui proces care a durat aproape 10 ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, a depus la începutul acestei săptămâni o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Ploieşti, din iunie 2020, notează Adevărul.

Preşedintele Consiliului Judeţean a considerat prejudiciabilă excluderea din proces a Consiliului Judeţean Harghita şi a prefectului judeţului Harghita. Borboly Csaba a mai adăugat și că în cursul procesului oraşul Gheorgheni a fost mai puţin activ, toată procedura de administrare a probelor a fost efectuată de juriştii Consiliului Judeţean Harghita.

Borboly susține că excluderea CJ Harghita este ilegală pentru că există mai multe acte normative care dispun reglementarea disputelor legate de graniţa dintre localităţi situate la periferia judeţelor cu implicarea consiliilor judeţene.

Potrivit conducerii CJ Harghita și Primăriei Gheorgheni, apartenenţa Cheilor Bicazului care a făcut parte prin tradiţie din așa-zisul ”Ţinut Secuiesc” şi a terenului de 700 hectare din împrejurimi a devenit un subiect controversat după ce legea 7/1996 a dispus fixarea graniţelor localităţilor în documentele de cadastru.

Autoritățile harghitene susțin că în anul 1998, oficiile de cadastru ale celor două judeţe au înregistrat un proces-verbal conform căruia zona cu puternic potenţial turistic aparţine comunei Bicaz-Chei, procesul-verbal fiind semnat şi de viceprimarul de atunci al oraşului Gheorgheni. Iniţiativele de mai târziu, pornite din județul Harghita, aveau ca scop anularea acestui proces-verbal şi rectificarea limitei între cele două localităţi şi judeţe.

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, susține pentru sursa citată că demersul nu are nicio şansă de reuşită şi aşteaptă să studieze motivele contestaţiei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate