Victorie răsunătoare anunțată de prefect: Cheile Bicazului au ”revenit” administrativ în județul Neamț

4

Prefectul George Lazăr a anunțat o victorie așteptată cu sufletul la gură de toți nemțenii. Instanța din Prahova a decis irevocabil că zona Cheile Bicazului aparține județului Neamț.

Iată mesajul prefectului George Lazăr postat în urmă cu scurt timp pe Facebook:

AM CÂȘTIGAT!

Împreună cu Dl. Primar de Bicaz Chei, Gheorghiță Oniga și cu Dl. Simion Stancel, șeful OCPI Neamț, am dus o bătălie extrem de grea, dar și de maximă importanță pentru județul Neamț.

Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au ”revenit” administrativ în județul Neamț.

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.

Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, unde reprezentanții instituțiilor din Neamț au fost prezente la fiecare termen și au depus concluzii scrise. Din argumentația Prefecturii rezultă că procesul ar fi trebuit să se încheie cu respingerea acțiunii, ca fiind tardivă, pentru că Municipiul Gheorgheni putea contesta procesul verbal în termen de cel mult un an de la încheierea lui, nu după 11 ani. În al doilea rând, Prefectura Neamț a cerut instanței să observe că Tribunalul Prahova s-a pronunțat asupra unui capăt de cerere, fără a fi investită să-l soluționeze: ”stabilirea liniei de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei astfel: DN 12 Gheorgheni (D.N. 1) – Lacul Roşu – limita jud. Neamţ 0 +000 32 +32,000 km., conform Hotărârii Guvernului nr. 540/2000 din 22.06.2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 338 din 20.07.2000”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Crânganu Vasile spune

  Felicitări! Însă mare atenție la Curtea Constituțională care nu este în slujba poporului român.
  Atenție și la C.SM. și Curtea Supremă care de asemenea sunt subordonate alianței PSD-ALDE-PRO ROMÂNIA-UDMR care pentru a accede din nou la guvernare sunt în stare să dea trecătoarea maghiarilor.
  Lupta nu este încheiată.

 2. Dorin spune

  Bravo Domnilor 👏👏👏👏👏
  Felicitari

 3. Saucinitanu Marcel Dorin spune

  Felicitari pentru victoria obtinuta!

 4. VLAD spune

  Meritul este numai a Primarului din Bicaz -Chei . Felicitari ! Halal politiceni avem !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate