Sediu nou pentru Serviciul de Probațiune Neamț

0

 

Începând cu luna august, Serviciul de Probațiune Neamț își mută sediul în incinta Mall Forum Center.

Consiliul Local Piatra-Neamț a aprobat darea în administrare către Serviciul de Probațiune Neamț a unui spațiu de 300 mp, la etajul al II-lea,  în incinta Mall Forum Center.

Administrația locală pune la dispoziție acest spațiu pentru a servi ca sediu Serviciului de Probațiune Neamț, în urma unei solicitări venite de la Direcția Națională de Probațiune.

În contextul în care în cursul acestui an se intenționează suplimentarea personalului de la nivelul tuturor serviciilor de probațiune, inclusiv pentru Serviciul de Probațiune Neamț, unde schema de personal va cuprinde aproximativ 20 de persoane, iar spațiul utilizat în prezent este insuficient raportat la numărul de angajați și volumul de activitate, este necesară identificarea unui alt sediu unde să fie relocat serviciul de probațiune. În considerarea acestor aspecte și ținând cont de faptul că activitatea serviciilor de probațiune se derulează în interesul comunității, facem apel la dumneavoastră pentru a ne sprijini prin identificarea unui spațiu care să fie pus la dispoziție cu titlu gratuit, pentru a fi utilizat ca sediu al Serviciului de Probațiune Neamț, în cadrul etajului II al Complexului Comercial Mall Forum Center, situat în str. Cuejdi nr. 1B, Piatra-Neamț.”, se menționează în solicitarea Direcției Naționale de Probațiune.

Serviciile de probațiune asigură executarea hotărârilor judecătorești în materie penală prin care au fost dispuse sancțiuni și măsuri neprivative de libertate, urmărindu-se astfel reducerea costurilor sociale ale executării sancțiunilor și măsurilor penale prin diminuarea populației din penitenciare, reabilitatea socială a infractorilor, diminuarea riscului de săvârșire a unor noi infracțiuni și creșterea gradului de siguranță în comunitate. Una dintre condițiile esențiale pentru eficiența activității de probațiune este reprezentată de asigurarea unor spații pentru derularea activității serviciilor de probațiune, ținând cont de specificul intervenției derulate de consilierii de probațiune, care este condiționată de respectarea unor principii cum ar fi asigurarea confidențialității, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului sau evitarea oricărei forme de discriminare.

Serviciul de Probațiune Neamț are în evidență peste 2.000 de persoane sancționate penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate