Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

0

Vineri 19.03.2015, ora 10.00, prefectul județulul Neamț, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a condus lucrările unei ședințe extraordinare, cu următoarea ordine de zi:
1. Prezentarea corespondenței nr. 1517/GLG/04.03.2015 a ministrului mediului, apelor şi pădurilor, doamna Graţiela GAVRILESCU, referitoare la organizarea acţiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari.
2. Prezentarea Programului privind verificarea stării de igienizare a localităţilor, cursurilor de apă şi căilor de comunicaţii din judeţul Neamţ
3. Prezentarea Registrului de Riscuri si Capabilități al județului Neamţ, varianta actualizată.
4. Prezentarea, dezbaterea şi aprobarea hotărârilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

sedintacjsuProgramul acţiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari, completează Programul privind verificarea stării de igienizare a localităţilor, cursurilor de apă şi căilor de comunicaţii din judeţul Neamţ, aprobat de către membrii CJSU încă de la jumătatea lunii trecute.
Conform Programului, aprobat de ministrul mediului, apelor și pădurilor, acțiunile de verificare se vor realiza în perioada 23 martie – 30 aprilie, în toate județele, iar comisiile de verificare vor fi coordonate de către prefecți cu sprijinul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și vor fi alcătuite din reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și membrii din componența CJSU.
Controalele vor avea ca ținte: existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos, pe malurile și în albiile cursurilor de apă precum și în secțiunile de scurgere a podețelor și podurilor; existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale, din apropierea zonelor locuite; modul în care au fost realizate / întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități.
Programul privind verificarea stării de igienizare a localităţilor, cursurilor de apă şi căilor de comunicaţii din judeţul Neamţ, actualizat, se va desfășura în 2 municipii: Piatra Neamț și Roman, un oraş – Roznov și 39 comune cu localitățile aferente.
Conform prevederilor referitoare la Registrul de riscuri şi capabilităţi al judeţului Neamţ, acesta este actualizat permanent, pentru a putea reflecta, în orice moment, mijloacele de intervenție disponibile. Conform datelor transmise de Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Neamţ, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ a fost aprobată varianta actualizată a Registrului de riscuri şi capabilităţi al judeţului Neamţ.
La final prefectul județului a prezentat și supus aprobării membrilor CJSU cele două hotărâri, multumind totodată reprezentanților de la DN și DJ din Comitet pentru modul cum au acționat în cursul după amiezii și al nopții trecute, având în vedere atenționarea meteo în care ne aflăm.
”Cu privire la cele două programe de verificare, ele sunt specifice acestei perioade și reprezintă, an de an, cea mai eficientă acțiune de prevenire a urmărilor nefericite a unor precipitații abundente ce pot fi agravate de cursurile de apă nesalubrizate, exietența unor resturi vegetale sau a materialului lemnos incorect depozitat”, a declarat prefectul județului, Ioan Vlad Angheluță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate