Incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Taşca

0

Joi, 19.03.2015, la ora 23:20, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din localitatea Taşca. La locul indicat s-au deplasat trei ofiţeri şi 15 subofiţeri cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea pompierilor, ardea toată hala, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de mp., existând riscul că incendiul să se extindă la construcţiile şi utilajele din apropiere: o magazie, un gater, centrala termică şi un adăpost de animale, în care erau 20 de ovine şi o bovină. Flăcările se înălţau, deasupra halei, la peste 10 m. Pompierii au reuşit să protejeze toate construcţiile aflate în apropierea halei şi au lichidat incendiul la ora 05:05. Alimentarea autospecialelor s-a realizat cu ajutorul a trei motopompe transportabile, din pârâul din apropiere şi de la hidranţii comunei Taşca. În urma evenimentului, au ars hala de producţie şi bunurile din interiorul acesteia: cherestea, aproximativ 20 mc., 16 utilaje de prelucrare a lemnului, placaj din lemn, cca. 10 mc., un motostivuitor şi o staţie pentru încărcarea motostivuitorului.
Cauza probabilă a incendiului: defectarea unui motor electric pe timpul exploatării.
Militarii au fost sprijiniţi de pompierii comunei Taşca şi ai SPSU Carpat Cement, cu câte o autospecială de stins incendii, cinci angajaţi ai obiectivului şi 12 localnici.

ISU Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate