Sedinta Consiliul Local Piatra Neamt 29.08.2013

0


Pe langa deja cunoscuta unanimitate de la Consiliul Local Piatra Neamt, am remarcat astazi trei interventii ancorate in realitate ale consilierilor locali.
Primul care s-a facut remarcat a fost domnul consilier PNL Teodorescu Constantin, care a propus ca periodic Perla Invest sa vina cu cate un raport de activitate, deoarece chiar si in plin sezon firma ce administreaza telegondola si strandul tot are nevoie de bani suplimentari de la Primaria Piatra Neamt. Noi, in calitate de cei mai vehementi critici ai managementului de la Perla Invest totusi credem ca ar trebui prima oara degrevata aceasta firma de toate capusele si de abia dupa ce toate spatiile si facilitatile vor fi inchiriate prin metode ce au la baza economia de piata si nu pilele, vom putea analiza corect managementul. Desigur ca actuala conducere care accepta compromisurile nu are nici o scuza, dar sa nu tratam efectul fara sa starpim cauza.
Doamna consilier PPDD Monica Anton a venit cu o idee destul de buna, inspirata probabil din practicile administratiei SUA si anume sprijinirea batranilor singuri ale caror proprietati nu au mostenitori si raman ale municipalitatii . Conceputul este vechi si in alte tari se face un fel de contract intre autoritatile locale sau societati ce presteaza servicii tip azil la domiciliu si batrani, contracte in care municipalitatea sau ingrijitorul se obliga sa achite costurile de intretinere ale batranului sau familiei de batrani pana la decesul acestora, ulterior devenind proprietarul imobilului. La ora actuala se practica si in Romania un astfel de sistem, dar doar intre persoanele fizice care au in ingrijire batrani. O astfel de metoda ajuta in primul rand batranii si ar fi perfect sa se aplice la Piatra Neamt pentru ca dincolo de posibilitatea primariei de a ramane cu apartamente, in realitate efectul obtinut este cresterea masiva si rapida a calitati vietii batranilor uitati de familii, caci odata ivita alternativa unei ingrijiri din partea autoritatilor in schimbul mostenirii, rudele interesate  vor deveni automat interesate ca batranul sa fie ingrijit in cadrul familial si sa nu opteze la varianta in care sa isi dea proprietatea comunitatii .
Ultima propunere dar si cea mai dureroasa a venit din partea doamnei consilier PSD  Ana Ionita, care a atras atentia asupra oamenilor aflati in situatia de a primi ingrijiri paliative si care sunt refuzati de spitale, nu au familie si sunt supusi unor drame imposibil de descris in cuvinte .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate