Sebastian Burduja, independentul care scrie istorie la Neamț

1

burdujaNemţenii sunt din ce în ce mai sătui de partide politice. Se simt înşelaţi de aceiaşi politicieni care i-au mințit timp de 27 de ani. Nu e de mirare pentru nimeni că mai puțin de 1 din 10 români mai are încredere în Parlamentul României. Dar la Neamț se petrece ceva deosebit cu prilejul acestor alegeri, altminteri anoste în mai toată România. Tot mai mulţi nemţeni vor să dea o palmă partidelor politice și se îndreaptă spre varianta indepedenţilor propuși de Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT): Sebastian Burduja la Camera Deputaţilor şi Andrei Carabelea la Senat. Aceștia au venit cu un mesaj clar de schimbare și cu un program politic curajos și coerent, axat pe soluții de creștere economică a zonei și pe întoarcerea acasă a celor 70.000 de nemțeni plecați la muncă în străinătate. Reușita ar fi, cu adevărat, fără precedent: Neamțul ar putea da României primul deputat din toată istoria ales ca independent.

Dincolo de semnalul că județul nostru a deschis un altfel de drum, soluția independenților e atractivă din mai multe motive. Pentru toți cei supărați pe sistem, e un vot de blam la adresa partidelor și respectă principiul alegerii unui om, nu a unei liste de partid întocmite după metodele deja consacrate. Un independent este legitimat direct de către nemțeni și le reprezintă vocea în Parlament, fără a avea ca intermediari activiștii de partid. Mai mult, un independent va fi singurul care va putea pune la aceeași masă toate partidele politice, de multe ori orbite de orgolii, pentru a munci împreună pentru un scop comun: dezvoltarea județului Neamț și a întregii regiuni.

Întrebat ce poate face un independent într-un parlament dominat de partide politice, Sebastian Burduja punctează sec: „Trebuie să existe cineva de răul căruia să nu mai fure nimeni în acest județ. Vreau să fiu o voce independentă în Parlament și să închid toate portițele prin care în momentul acesta se fură cu legea în mână. În lupta asta nu mă simt nicio clipă singur. Am și voi avea alături zeci de mii de nemțeni.” În ultimă instanță, primul deputat ales ca independent aici la Neamț ar însemna o victorie a românilor de rând în faţa partidelor politice.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Traian spune

    De departe un candidat cu o pregătire aleasa, care merita susținut in detrimentul leprelor comuniste care s-au tot perindat in ultimii 26 de ani la guvernare. Chiar imi doresc ca acest tânăr sa fie unul din reprezentanții județului in Parlament!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate