Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaților, invită competitorii politici la o dezbatere pe proiecte și programe

0

Marți, 6 decembrie, candidatul independent la Camera Deputaţilor, Sebastian Burduja, a  susținut o nouă conferință de presă. Alături de acesta au fost Valentin Ștefan (vicepreședinte PACT și coordonator al campaniei) și  Mihnea Hilohi, profesor de istorie.

1-dsc_0029

Pentru început, domnul Valentin Ștefan a îndemnat nemțenii să iasă la vot, prezentând totodată și câteva dintre gândurile cetățenilor care i-au  susținut și i-au încurajat de-a lungul campaniei.
„Suntem pe ultima sută de metri a campaniei și oarecum începem să schimbăm abordarea din a informa către a îndemna nemțenii să iasă la vot. E un drept democratic pe care e păcat să îl pierdem. În 1989 s-a murit pentru dreptul ăsta și ar trebui să-l respectăm. Continuăm campania în mass-media, continuăm campania online, dar mai important,mergem pe teren, în târguri, în orașe. Încercăm să înțelegem nevoile oamenilor.”, a declarat Valentin Ștefan.

Obișnuindu-ne ca la fiecare conferință de presă să se prezinte probleme și soluții la nivel central și local, Sebastian Burduja a vorbit despre dezvoltarea economică a județului, în special prin abordarea investitorilor străini, respectiv zona de dezvoltare rurală și agricultură.

„În zona de dezvoltare a județului am pregătit o surpriză, un portal de informare în limba engleză pentru turiști și investitori străini. O prezentare a județului Neamț care urmărește să transforme anumite lucruri pe care poate le percepem negativ în avantaje. Știm că suntem județul cu cele mai mici salarii medii din țară, asta înseamnă un cost scăzut al muncii pentru investitori. Știm că avem aproape 70.000 de nemțeni plecați din țară la muncă, primul loc ca pondere din forța de muncă plecată în străinătate. Avem potențialul de a atrage pe acești oameni pregătiți, cu o altă mentalitate, cu abilități noi dezvoltate în străinătate, înapoi acasă.”, a menționat  Sebastian Burduja.3-dsc_0032
Despre portal, candidatul independent Sebastian Burduja a precizat că se numește  chooseneamt.com, este integral în limba engleză și  încearcă să pună în valoare toate atributele județului Neamț, atracțiile naturale, bisericile, tradițiile.

„Cred că este un prim pas prin care străinii pot afla de oportunitățile pe care le prezintă județul nostru. Pasul al doilea ar fi atragerea acestor investitori.”, a adăugat Sebastian Burduja.

Ultimul subiect al conferinței de presă a fost prezentarea soluțiilor de dezvolare rurală și a agriculturii românești. Despre acest subiect a vorbit domnul Mihnea Hilohi, un om care se izbește zi de zi de obstacolele pe care statul român le pune în calea micilor fermieri, potrivit celor declarate de Sebastian Burduja.

Mihnea Hilohi a precizat că una dintre probleme o reprezinta birocrația. În acest sens, una dintre măsurile propuse de cei doi candidati independenți sustinuți de Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor o reprezintă înființarea unui birou unic agricol.4-dsc_0036

Acesta ar urma să fie o instituție care să centralizeze, să adune informațiile atât în privința disponibilului de energie, idei, activitate care există în agricultură și pe de altă parte de a reprezenta acest rezervor în fața statului, a autorităților. Să lăsăm taranul să-și mulgă vaca, să-și cosească pământul, iar acest birou unic să reprezinte interfața între lumea țărănească și societate. O altă idee ar fi aceea a înființării unui magazin exclusiv sătesc în care țăranul să-și poată vinde în cele mai accesibile condiții produsele sale. Principiul de la care trebuie plecat în agricultura este acela de a i se permite țăranului să trăiască din munca sa. Nu în ultimul rând, ar fi necesară eliminarea fiscalității existente în agricultură. Și mă refer aici la varietatea sa, la mijloacele de producție agricolă care nu beneficiază de scutire. Pentru că se cer rovinete și tot felul de asigurări, dar se uita că țăranul român nu pleacă la mare cu tractorul și nici la schi cu batoza.”, a declarat Mihnea Hilohi.
În cadrul conferinței de presă, Sebastian Burduja a lansat o invitație competitorilor săi politici de a participa la o dezbatere pe proiecte si programe, până la finele campaniei electorale. Dezbaterea ar putea fi organizată joi, 8 decembrie 2016, începând cu ora 10.00 la sediul de campanie al celor doi independenți din Piatra-Neamț, Bdul Decebal, Bloc I1, parter.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate