Seară dedicată datinilor și obiceiurilor tradiţionale româneşti, la Târgul de Crăciun

0

Joi seara, începând cu ora 18:00, în cadrul Târgului de Crăciun, pe scena amplasată pe platoul de la Curtea Domnească au urcat Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte” coordonat de către Dedilia Popovici, şi Ansamblul de Muzică Tradiţională „Icoane Moldave”, coordonat de către Delia Stoian Irimie. Cele două ansambluri au readus în atenţia publicului datinile şi obiceiurile tradiţionale româneşti.
Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte”, înfiinţat în anul 1971, s-a remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din dansuri reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României. Publicul a fost vrăjit de frumuseţea dansurilor, cântecelor şi a costumelor populare româneşti.

15368977_10208291620629125_2019173026_o

De asemenea, Ansamblul de Muzică TradiţionalăIcoane Moldave”al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, a sustinut un concert de muzică tradițională cu specific de Crăciun. Ansamblul a luat fiinţă în 1998 şi este format din studenți de la toate specializările instituţiei.

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate