Se tăvălește lumea pe jos de râs la ce amenzi s-au dat pentru poluarea produsă de Heidelberg Cement România

0

Recent, la fabrica de ciment de la Tașca s-a produs o poluare accidentală care a afectat câteva ore, câțiva kilometri dintr-un râu afluent al Bistriței. Substanța poluatoare s-a diluat imediat nemaiexistând nici un pericol. Deci o poluare de mici dimensiuni dar interpretată cu excese de unii care s-au grăbit să spună că poluatorul e terorist, hoț, criminal, etc și că ar fi cel mai mare dezastru ecologic din Neamț. Nici pe departe nu a fost ceva de proporții.

Autoritățile au venit și ele și au aplicat două amenzi în cuantum de vreo trei sute șaizeci de mii de lei adică 0,03% din cifra de afaceri anuală a Heidelberg Cement România. Când vezi cum se bucură unii că „amenzile curg” la fabrica de ciment, te tăvălești pe jos de râs. Raportat la cifra de afaceri este ca și cum am lua noi la ziar două amenzi care fac împreuna 120 de lei. Vă dați seama… nu am mai putea dormi noaptea din cauza unor asemenea amenzi. Am fi total descurajați să mai greșim.

Așadar poluarea nu a fost nici pe departe un dezastru ci doar a creat pagube la una sau două păstrăvării din apropiere iar amenzile au fost exact un „fâs” la câți bani învârte cel amendat. Ce dezastru? Ce autorități care taie în carne vie? O vrăjeală de la un capăt la altul.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate