Se reiau săpăturile arheologice la Poiana Cireșului

0

O nouă campanie arheologică va începe la Poiana Cireșului, în județul Neamț, unde specialiștii au făcut anul trecut descoperiri de nivel mondial, vechi de peste 20.000 de ani. Descoperirile arheologice făcute pe șantierul de la Poiana Cireșului, prin sprijinul Asociației Geto Dacii,  au scos la lumină o diversitate de obiecte de o mare importanță, cele mai intersante descoperiri fiind o statuetă feminină sculptată în os cu incizii, pe care specialiștii au denumit-o Venus Gravetiană și 3 pandantive cu vârstă de 20.000 de ani. Pe lângă aceste obiecte de podoabă au mai fost descoperite arme, unelte, dar și oase de mamut și ren. Campania de cercetare de la Poiana Cireșului va reîncepe în data de 2 august și va fi mai extinsă decât cea de anul trecut. Datorită importanței și valorii pe care au căpătat-o aceste descoperiri, specialiștii români vor beneficia de ajutorul unei echipei de cercetători din Franța (de la Universitatea Sorbona și Consiliul Național de Cercetări Științifice din Paris).

De asemenea, cei care vor dori să participe activ, sub formă de voluntariat, pe șantierele arheologice o vor putea face înscriindu-se pe adresa getodacii_ro@yahoo.com. Cei care doresc să susțină financiar șantierul pe care Asociația Geto Dacii la va sprijini și în acest an, o pot face accesând site-ul -http://adevaruldespredaci.ro/donatii-si-sponsorizari/ sau prin SMS (mai multe detalii puteți obține aici- http://adevaruldespredaci.ro/sprijin-prin-sms/)

2

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate