Se redeschid mall-urile – Ce restricții se ridică începând de astăzi

0

Începând de astăzi, 15 iunie, o serie de restricții impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus vor fi ridicate.

Pentru că ne aflăm în al treilea val de relaxare, de astăzi se redeschid mall-urile, piscinele, sălile de sport, iar numărul persoanelor care pot participa la evenimente va fi sensibil mai mare.

Conform noilor reglementări, numărul persoanelor care nu locuiesc împreună și care vor să participe la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber (de tip ciclism, drumeții, canotaj, alergare, alpinism, vânătoare, pescuit) se mărește la 6.

Evenimentele private în spații închise pot fi organizate cu participarea unui număr maxim de 20 de persoane, iar la evenimentele private din spațiile deschise pot participa maxim 50 de persoane.

Se reiau activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor din centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide DOAR magazinele iar restaurantele, spațiile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele rămân pentru moment închise.

Grădinițele, creșele și after-school-urile NU se redeschid încă.

Se permite desfăşurarea activităţilor în crese, grădiniţe şi after-school pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi protecţiei sociale, se arată în Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitorul Oficial.

Se reia traficul aerian spre şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate