Se apropie Hramul Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă

0

Ziua de 6 august este şi ziua Hramului Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă.

Din anul 2009, la iniţiativa Consiliului Judeţean Neamţ această zi a fost declarată Ziua Porţilor Deschise în Parcul Naţional Ceahlău pentru a oferi posibilitatea miilor de pelerini şi turişti să participe la slujba religioasă ce are loc la Schitul Ceahlău situat pe platoul muntelui, lângă Cabana Dochia.

Pelerini şi turişti sunt rugați să apeleze la personalul administraţiei aflat la porţile de acces în Parcul Naţional de la Durău, Izvorul Muntelui, Confluenţa Bistrelor sau în zona de platou pentru a primi informaţiile necesare.

Respectaţi regulile de vizitare în Parcul Naţional:

– Nu distrugeţi exemplarele de floră şi faună, nu afectaţi prin acţiuni necontrolate frumuseţea peisajului natural, sunt comoara noastră, a tuturor!

– Nu campaţi decât în locul special amenajat de lângă Cabana Dochia !

– Nu aprindeţi focul în interiorul parcului !

– Nu abandonaţi deşeurile pe munte, depozitaţi-le la coborâre în locurile special amenajate acestui scop! Mulţi alţii vor veni după voi dornici să vadă muntele şi să se bucure de frumuseţile lui ! Lăsaţi-l curat ! Comportaţi-vă civilizat !

– Nu părăsiţi traseele marcate şi fiţi echipaţi corespunzător unei ascensiuni pe munte, altfel vă expuneti accidentelor!!

Sursa:ceahlaupark.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate