Se anunță un nou an școlar diferit cu doar 4 ore de învățare și pauze lungi

1

Dacă nu interveniseră multe schimbări în țara noastră și în toată lumea, de la apariția virusului Covid-19, iată că una destul de dilematică, îi vizează pe elevi. Guvernul pregătește o nouă lege conform căreia, din toamnă, elevii vor fi aproximativ 10-15 în clasă, timp de patru ore, ora însemnând de fapt, jumătate de oră, cel mult și pauze mai lungi de 20 de minute.

Copiii nu vor scăpa nici de pregătirea online, așadar, anul școlar se anunță problematic și controversat: adunat, vorbim de aproximativ două ore de învățare-educare în cadrul școlii și luptă cu internetul acasă.

Având în vedere cele enunțate, sunt curioasă cum o să fie repartizați copiii, în special în mediul rural, acolo unde școlile sunt puține și mici, iar elevii o să depășească cu siguranță numărul locurilor!
Să zicem că elevii vor fi împărțiți pe durata zilei în două schimburi-dimineață și după-masă, după cunoștințele pe care le dețin, nici o astfel de măsură nu ar fi suficientă, astfel ca fiecare elev să studieze la școală. Cadrele didactice ar ajunge la epuizare, alergând de la o școală la alta, de la o clasă la alta și nu înțeleg cum ar putea să se ajungă la rezultate frumoase în ceea ce privește pregătirea elevilor!

După pauza școlară, pentru că orele online, după umila-mi părere, sunt doar un chin, în urma cărora copiii nu acumulează multe informații și o să uite și ce au învățat în anii anteriori, o să urmeze o “semișcoală” , asta dacă directorii unităților de învățământ o să poată duce la îndeplinire toate cerințele!În concluzie, cu riscul de a fi blamată, dacă nu o să se revină la “old school”, o să devenim o țară de agramați, iar copiii o să uite și să scrie cu stiloul, devenind niște roboți, dependenți de tablete și telefoane!

Trist… Trimit un mesaj, un sfat către toți copiii: munciți cu mintea, lucrați mult, fiți și autodidacți! pentru voi o faceți, pentru un viitor mai bun, dacă nu aici, măcar în altă parte, dar demonstrați că românul este inteligent și muncitor! Baftă

A.B

arsene

cuc
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Din păcate mare dreptate aveți! Școala online este doar o prostire! Copiii au nevoie de școală din toate punctele de vedere! Covid ul asta ne a scos de pe sine și nu face decât să ne inebuneasca și mai mult

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate