Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 23 mai 2019
 • :
 • :

Scurgere radioactivă la 200 km de Neamț – măsurători radioactivitate

S-a petrecut un accident pe 5 martie la Uzina Metalurgică de la Rîbniţa, din Transnistria. Autoritățile de la Chişinău susțin că nu sunt motive de îngrijorare, dar nivelul radiaţiei în zonă, care se află la circa 125 de kilometri depărtare de la Iași și 200 km depărtare de Neamț ar depăşi de 300 de ori norma admisă. (citește mai mult aici)

Am fost întrebați de mai mulți cititori ce știm despre situație și dacă e vreun pericol. De la autorități nu am primit oficial nicio informare, așa că am facut noi propriile măsurători cu aparatură omologata (detector radiaţii Geiger Gamma) și din măsurătorile noastre nu reiese că ar fi probleme, nivelul de contaminare radioactivă fiind chiar mai scăzut decât de obicei.
2 comentarii la “Scurgere radioactivă la 200 km de Neamț – măsurători radioactivitate

 1. mickey999

  A facut pana un OZN? S-a defectat pompa de shpritz la OZN?
  Sau a facut popas un ET si s-a „dishartat” la margine de planeta?

  🙂

  Raspunde
 2. Habar-nam-ist

  Pentru linistea dvs, a se vedea comunicatul de presa din 14.03.2019 al comisiei nationale pentru controlul activitatilor nucleare: http://www.cncan.ro, deci ati primit oficial o informare.

  Masuratoarea efectuata de dvs cu un aparat „omologat” reprezinta o masuratoare a variatiei de fond natural de radiatii, cu care v-ati putut face o oarecare idee despre campul de radiatii local.

  Articolul preluat de dvs a fost scrisa de un amator, terminologia folosita lasa de dorit, nici nu a fost specificat radionuclidul in speta pentru a ne face o parere despre posibila contaminare.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *