Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, invitat al Tîrgului Internaţional de Carte de la Belgrad

0

În perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, la Belgrad se desfăşoară unul dintre cele mai importante tîrguri internaţionale de carte din Europa. Scriitorul Adrian Alui Gheorghe, prospăt laureat cu premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru romanul „Laika”, va face parte din delegaţia României, alături de Eugen Simion, Ioana Pârvulescu, Răzvan Voncu, Horia Gârbea, dar şi de ministrul culturii, Ionuţ Vulpescu. Adrian Alui Gheorghe, conform programului, va lansa o culegere de poezie în limba sîrbă, „Слава милости” în traducerea Liubiţei Raichici, va participa la un colocviu despre poezia română de azi şi va susţine un recital de poezie.

Adrian Alui Gheorghe: „E o onoare să particip la un asemenea tîrg de carte, de tradiţie, să intru în dialog cu publicul dintr-o ţară în care literatura română este foarte iubită. În Serbia poezia românească are un culoar deschis de Nichita Stănescu, de Marin Sorescu, de Petre Stoica, de Ana Blandiana, spiritul sîrb şi spiritul românesc se întîlnesc la nivelul sensibilităţii.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate