Şcoala Gimnazială Rediu: Centenarul Marii Uniri, sărbătorit prin poezii, cântece, scenete și dansuri

0

Cel mai mare și mai fericit moment din istoria noastră s-a desfășurat la 1 Decembrie 1918. Unirea tuturor românilor într-un singur stat a fost rezultatul firesc al luptei de secole, dusă de poporul român.
Desăvârșirea unirii naționale a contribuit la făurirea unei Românii mai puternice și mai bogate. România, țara noastră, s-a făurit cu jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji, iar noi avem datoria să nu-i uităm și să-i slăvim din toată inima noastră.
Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit și de elevii Şcolii Gimnaziale Rediu (Neamț), prin poezii, cântece, scenete și dansuri.  Prin această activitate  s-a dorit menținerea vie a sentimentele de mândrie și prețuire a istoriei neamului românesc, și de a nu uita  niciodată valorile morale, cele mai de preț ale poporului român: dragostea de țară, eroismul, vitejia, bunătatea și credința strămoșească.

„Țin să felicit pentru activitatea deosebită dedicată Centenarului Marii Uniri pe colegii și elevii şcolii noastre!  A fost un moment de profundă emoţie, în care elevii noştri ne-au prezentat momentele importante care au dus la înfăptuirea visului de veacuri al poporului roman: UNIREA CEA MARE!!!” , a transmis directorul Școlii Gimnaziale Rediu, prof. Ionuț Ciangu.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!!! LA MULTI ANI, ROMÂNI!!!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate