Au început pregătirile pentru parada militară de 1 Decembrie, din centrul municipiului Piatra-Neamț

2

În fiecare an, la 1 decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României, conform Legii nr.10 din 31 iulie 1990. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, prin aceasta încheindu-se procesul de eliberare a românilor aflaţi sub stăpânire străină.

În centrul municipiului Piatra-Neamț au început pregătirile pentru ceremonia militară care va debuta la ora 12:00, urmată de o defilare cu trupe și tehnică.

Din detaşamentul de defilare al Garnizoanei Piatra-Neamţ fac parte drapelele de luptă şi militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii N-E Punct de lucru Neamţ şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

După defilarea trupelor şi tehnicii va avea loc un spectacol oferit de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, partener al Cercului Militar Piatra Neamţ.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Varga Szandor Andras spune

    Cu rablele alea luptam noi cu rusii ? Is de pe vremea mea .Anii 80 .

    1. Mihai spune

      Cainii latra,ursul trece!!! Ai vorbit sa nu adormi… daca esti asa frustrat,fa ceva in acest sens,nu doar sa ti dai cu parerea la ceva ce nu te a intrebat nimeni!! Multi vad,putini cunosc!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate