Școala Altfel cu jandarmii nemțeni

0

jandAstăzi 9 aprilie a.c., cu începere de la ora 10.00, reprezentanţi ai jandarmilor nemţeni s-au aflat alături de cei aproximativ 500 de elevi ai Şcolii Generale nr.3 din Piatra Neamţ.
Copiii au făcut cunoştinţă cu tehnica de luptă, cu tehnica de intervenţie pentru misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, tehnica de intervenţie antitero şi mijloacele de comunicaţie. Luptătorii Detaşamentului de Jandarmi Mobil au prezentat exerciţii demonstrative de autoapărare şi de imobilizare a persoanelor recalcitrante.
Elevii au fost informaţi de către jandarmi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, prin apel la numărul unic de urgenţă 112 sau în mod direct.
Între jandarmii nemţeni şi instituţia de învăţământ a fost semnat la începutul acestui an un parteneriat educaţional, fiind stabilite mai multe întâlniri dintre jandarmi şi elevi care au drept scop informarea şi educarea tinerilor în scopul adoptării comportamentului non violent şi oferirea sprijinului în privinţa cunoaşterii legislaţiei.
În perioada 6 – 9 aprilie a.c. aproximativ 1500 de copii, de la cei mai mici, de la grădiniţă şi până la cei mai mari, de la liceu, au profitat de faptul că această săptămâna este diferită, datorită Programului şcolar „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, şi au vizitat şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ, în cadrul activităţii „Ziua Porţilor Deschise”.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate